Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

3rdSpace FPS Gaming Vest teszt

Cikkek/Interjúk 2009. október 6. Sanci 16 hozzászólás 9861 olvasás

A mellényt a kutyushop.hu biztosította a teszthez, köszönjük nekik!

A golyóálló mellényeket hajlamosak vagyunk a modernkor és harcászat vívmányaként értékelni. Pedig az ezeket életre hívó gondolat egyidős az emberek egymás elleni agressziójával, azaz egykorú fajunkkal. Máig bennünk élő ösztön, hogy kritikus veszély elhárítására automatikusan fejünk, mellkasunk elé kapjuk karunkat, mint egy pajzsot. Ugyanezen az elven gondolkoztak korokon át a feltalálók, hogy lehetne az egyre fejlődő, gyilkolást segítő fegyverek ellen hathatós védelmet biztosítani.

A késő középkorban, a XVI. század közepén azonban már olasz és angol feltalálók „golyóállónak” hívott vértekkel álltak elő, melyek valóban megelőzték, hogy a kilőtt pisztoly-, esetleg puskagolyó viselőjük testébe hatoljon; habár a lökés ereje és a belső sérülések nem megfelelő ellátása így is sokszor végzetes volt.

Az ő lábnyomaikon haladva ma már kevlár, kompozit, nanoméretekben módosított kerámia és szintetikus műgyanta végzi a hideg fém dolgát, akadályozza meg a végzetes találatot, redukálja és szétoszlatja a becsapódás erejét.

No, a tesztelésre kapott 3rdSpace FPS Gaming Vest ezt az érzést kölcsönzi nekünk, de úgy, hogy működése közben a fentieknek pont ellentettjét csinálja. Ez az eszköz ugyanis ingereket generál; a gyártó szerint (nyilván kisebb mértékben, de) olyanokat, melyeket, a golyóálló mellényt viselők is éreznek, amikor találatot kapnak. Mivel volt már szerencsém valódi golyóálló mellényt viselni, és mozogni, feladatokat végrehajtani benne (találatot kapni hála istennek nem), magas elvárásokkal álltan neki a tesztnek.

Külső megjelenés, tulajdonságok:

Adrika, amikor az ELTE LAN III első napján megmutattam neki a mellényt egy horgász/vadász sokzsebes mellényhez hasonlította. És valóban, anyagában (gyöngyvászon) és színében (többszín-nyomott terepminta) valóban ezekre a hobbiruházatokra hasonlít. Elvileg több méretben készül – a bevarrt címke tanúsága szerint nálunk egy S/M méretezésű járt – de mivel az elejét és hátulját nem anyag, hanem gyöngyvászon állítható hevederek kötik össze, tág határok mentén állítható. Súlya nem zavaró, de érezhető, és ez jó pont. Egy tűzszerész golyó- és repeszálló mellénye típustól függően akár 14-18 kilogramm lehet, ha tehát játék közben el akarjuk hitetni az agyunkkal a találatot, jó ha valami húzza a vállunkat.

 

A technika a működési mechanizmus szerint alakul: 4 elülső és 4 hátsó rekesz van, ahová a kompresszorból származó levegő beáramolhat, ezzel kis ideig tartó nyomást gyakorolva a mellény belső felére – azon keresztül pedig ránk. Az optimális működéshez a mellény felvétele után a hevederek erős meghúzása szükséges, mert a hatást (lövést) így erőteljesebben érezzük. A mellény és a kompresszor összeköttetése állandó, a levegővezetéket nem lehet lecsatlakoztatni, talán nem is lenne szerencsés. A becsatlakozási pont mellett található az adatkábel aljazta, a számítógéphez egy egyszerű USB porton keresztül csatlakozik az eszköz. A kábeleket megfelelően hosszúra méretezték, azok nem zavarnak a szabad mozgásban, bár jobb azért, ha mindig észben tartjuk, hogy Mátrix módjára a géphez vagyunk csatlakoztatva.

A kompresszor egyébként a rendszer gyenge pontja, mégpedig a hangja miatt, ami elég erőteljes. Mindenféle jel nélkül is – a levegővel működő rendszer miatt – időről időre működésbe lép, és pár másodperc alatt pótolja az addig elszökött gázt. Viszont ha nagyon sok találat ér minket, folyamatosan kell dolgoznia, ami azt is jelenti, hogy folyamatosan zajong mellettünk. Dicséretes azonban a másik oldalról, hogy akármennyire lámultam le a telepítő CD-n lévő kis FPS játék deathmach-ében, akármennyire is „nyeltem” direkt a lövéseket, csak nem akart kifogyni a levegőből a cucc.

Driver, támogatás:

2 CD jár a mellényhez. Az egyiken a driver van, aminél már újabb is elérhető a 3rdSpace honlapján: http://tngames.com. Ezt érdemes letölteni és használni, sőt időről időre frissítésért visszanézni, ugyanis az újabb játékok támogatása mindig a legfrissebb verzióval biztosított. De ezen a korongon van még egy rendkívül egyszerű FPS játék is (3rd Space™ Incursion néven), amelyet csak azért éri meg telepíteni, mert mikor minigunnal szórsz halált, az egyik cella a lövés ritmusára működik, mintha a fegyver rázná a tested a rota közben. A másik lemez egy CoD2, online, offline játékra egyaránt alkalmas, természetesen a mellény által támogatott. Ha már támogatás. A teljesség igénye nélkül itt van pár itthon is népszerű, a mellénnyel is használható játék (a honlapon betűrendben mindegyik megtalálható):

  • Call Of Duty™ World at War
  • Crysis™
  • Doom 3™
  • F.E.A.R.™ 2
  • Halflife 2™
  • Prototype™
  • Unreal Tournament™ 3
  • Wolfenstein™
  • World of Warcraft™ (nem is annyira csak FPS?!)

Az adott játék indítása előtt futtatnunk kell a 3rdSpace Game Driver programot, ami alul kedvesen kiírja nekünk, ha támogatott játék futását észleli. Így az egyes játékok menüjében semmiféle beállítás nincs, ha fut a segédprogram a mellény is működik.

In-game:

Maga az érzés, mikor működésbe lép a technika, elsőre kicsit furcsa. Nem fáj, nem frusztrál, nem kerülöd tőle jobban a harcot, nem fogsz tőle sírva kempelni. Viszont minden működését érezni fogod. Vártam, hogy legalább a demoként adott CoD2-ben a srciptelt jelenetek alatt is működjön (pl. rögtön az első pályán, amikor a tankok a fejed fölött zúgnak el, és hányják a követ a lövészárokba), de ez kimaradt. A tűzharcoknál viszont néha olyankor is éreztem lökést, mikor a képernyőn nem vettem észre sérülést (ezt a CoD-nál kijelzett hp hiányában nehéz megmondani, a HL2-ben pontosabban mérhető volt, és ott mindig akkor lépett működésbe, mikor találatot kaptam). Késlekedés a játékbeli találathoz, ha van is, olyan kevés, hogy az nem észrevehető. A robbanások, gránáttalálatok nagyon „jópofák”; ilyenkor minden cella egyszerre működésbe lép, és kicsit olyan érzésed támad, mintha egy vadászpilóta túlnyomásos mellényét viselnéd. Tényleg, miért nem adaptálják például a HAWX-hoz? J

Hogy hol találnak el játékban, és hol ér a mellényen a találat, sajnos néha köszönőviszonyban sincsen. HL2-ben percekig lövettem magam az alapellennel, néha az arcomat, néha a hátamat fordítva felé. Mindkét esetben volt olyan találat, amit rossz oldalra csúszott a mellényen.

Olyan fél óra után teljesen megszokottá válik a dolog. Gondoltam, hogy egy órát most játszom mellény nélkül, aztán visszaveszem. Kétségtelen, hogy emeli a játék átélésének szintjét, élmény használni akár hosszú távon is, de az első félóra varázsa már 100%-osan nem tért vissza.

Egy dolog volt, amit szerintem „elfelejtettek” megoldani. Nem tesz különbséget a mellény a kapott találat súlyosságát illetően. Ugyanakkorát üt egy háztömbnyiről kapott pisztolytalálat és egy közvetlen közelről benyelt karabélylövés esetén. Pedig biztosan lehetne játszani a kompresszortól érkező levegő mennyiségével, így szintekkel emelve az eszköz nyújtotta élményt.

Összegzés, értékelés:

Fenntartva, hogy egy remek hangulati tényezőt ad a játékhoz, azt kell mondjam, a játékos kedvét talán, teljesítményét azonban nem javítja az FPS Gaming Vest. A dathmach típusú játékokban túl sok információt ad, a nagy játékok single player módjaiban meg a sok ai ellenfél miatt sokszor meg sem tudom mondani, melyik bot lövését kaptam be. Sajnálatos, hogy a Counter-Strike nincs a támogatott játékok listáján, de a jövőben még rákerülhet (HL2 motorral ugye már most is működik, szóval a Source eséllyel pályázik).

Ugyanakkor meglátásom szerint a kicsit sötétebb, kevesebb de hirtelen induló encounterrel operáló sci-fi és horror FPS-ekben jobban tudna érvényesülni a mellény. Ahogy a sötét folyosón kanyarogsz, furcsa hangok hallatszanak minden sarok mögül, és akkor nyílik a rejtekajtó, kiugrik az akármilyen katona/amorf szörny és rád lő/csap – és az összerezzenésedet a mellény lökete is csak erősíti. Kár, hogy nem volt a közelemben egy FEAR2, megijedtem volna párszor szívesen.

Ugyancsak szívesen megnézném mit tud WoW alatt a cucc, de hát én GW-zek, az pedig hiányzik a támogatott játékok listájáról.

Ha felajánlanák, szívesen elfogadnám és használnám a 3rdSpace termékét, de tényleg borsos árát (45000 forint) előbb költeném egy új alaplapra, processzorra vagy VGA-ra.

Népítélet:

Azért, hogy mind több különféle véleményt szerezzünk be, kivittük a mellényt az ELTE LAN3-ra, ahol bárki kipróbálhatta CoD2 alatt, azzal a feltétellel, hogy tapasztalatait írásban megosztja a közösséggel. Íme:

NPL:

A LAN előtt pár nappal olvastam róla először. Szórakoztató dolognak nem utolsó, így örültem, hogy kipróbálhattam. Igaz nem a hőn szeretett CS-vel, hanem a támogatott CoD2-vel, de gondolom az élményen nem sokat változtat.

Belebújni is már egy vicces feladat, mert valamit ront az összképen a terepmintás harci öltözék alól kikandikáló vezetékek, amire figyelni kell, nehogy a lábad köré csavarodjon, vagy rá ne ülj, mert simán lerántod a gépet vagy a kompresszort, ami azért már ront a játékélményen. Jó tulajdonsága, hogy igen sok lehetőséget ad a testreszabásra, így én a 60kilómmal is tudtam olyan szorosra húzni, hogy a levegős zsákocska eltalálhassa az oldalamat. Első kipróbálásra mindenféleképpen mókás, bár egy 2 mapos 16:14-ek után nem tudom ki venné fel utánam :D
Másik igen bosszantó pontja a dolognak a kompresszor volt, mely bizonyos időközönként igen hangosan kezdi sűríteni a levegőt, hogy aztán jól megmutathassa mikor találnak el a gonosz nácik. Ez ott a helyszínen nem zavart, viszont játék közben a sötét csendes szobában már nem illik a képbe. Sajnos egy-egy golyótalálatot nem igazán úgy él meg az ember, mint azt várná. Leginkább csikiz a készülék, maradandó testi sérülést tuti nem okoz senkinél (nyilván túloztam, de ennél szvsz mindenki erősebbet várt). Arra mindenféleképpen hasznos, hogy a kicsit tapasztalatlanabb játékosok egyből levágják honnan is jön a támadás, de sajnos semmiképpen sem többet.
A támogatott játékok bővítése és a beígért sisak után viszont szívesen kipróbálnám CS-vel is :)

Spect:

A cod.hu –n olvastam már a mellényről, mindenképp kíváncsi voltam rá. Részben feleslegesnek tartottam, hisz a „profi” játékhoz szerintem semennyire sem passzol. Hisz az amúgy is remek klímával megáldott helyszíneken, senkinek sincs kedve egy ilyenben játszani, még akkor, sem ha hasznos. De még annak se nevezhető ezen a téren, hisz mire megéreztük, hogy honnan is lőttek ránk már halottak is vagyunk. Így ezen a téren nincs túl sok haszna. Viszont ha valaki szeret otthon single player játékokkal is játszani, és már sokat fektetett abba, hogy minden körülmény adott legyen számára, a tökéletes élményhez, akkor ez a mellény csak emelheti a  játékélményt. Képzeljük el mondjuk, hogy a Fearrel játszva, nem csak a hangi és képi hatások érnek, hanem mondjuk még meg is bök valaki eközben. Páran tuti nyúlnának a gépre csatolható biliért is:D ELTE lanon próbálhattam ki COD 2-vel, elsőre fura volt az a “böködés” amit a mellény produkált, de a rövid kipróbálás alatt hozzászoktam elég hamar. A találatok jelentős részét egész jól dolgozta fel, bár nem tejesen tökéletesen, a gránát külön öröm volt, hisz álam hajítva kb. az összes szenzor működésbe lépettJ Az előítéleteim jogosnak tűntek, versenyszerű játékhoz nem nagyon tudom elképzelni, de single player játékokhoz, egész jó élményt nyújthat.

Swarz:

A csapattársaimtól hallottam , hogy van egy mellény, amit felveszel, és ha meglonek, akkor azt érzed. Eléggé beindította a fantáziámat a dolog, gyerünk, próbáljuk ki! Mellény-t felvéve kicsit megilletodtem, hogy ez majd hogy is fog müködni, de a 8 pneumatikus elven müködo zseb megtette a hatását.

Eltaláltak, és azonnal egy nyomást éreztem azon a tájékon, kicsit meg is rándultam a váratlan eseménytol. Körülbelül 5 percnyi játék után kijelenthetem, hogy elnyerte tetszésemet a találmány. Egyszeru, és mégis növeli az FPS játékok élményét. Mindenképpen érdemes kipróbálni, egy jó móka^^

OZSI:

Én a mellényről a lan előtt talán 2-3 nappal olvastam, mikor r0x egy nagy hírportálról belinkelte nekem a róla írt cikket. A szombati nap a csoportmeccsek után a game4fun csapata ellen játszottunk még egy mapot, hogy a jó hangulatért tegyünk. Ekkor toppant be népellenség az ajtóba és szólt, hogy a mellény kipróbálható az 1.6 szekciónál. Azonnal felnéztünk, hogy ezt nem szabad kihagyni. Maga a mellény viselése kicsit talán első érzésre kényelmetlen volt, de aztán mikor elkezdődött a játék, csak a kis levegővel telt zsákok nyomását lehetett érezni, hogyha eltaláltak. Én leginkább két dologhoz tudnám hasonlítani. Az egyik, mikor egy nagyot dobban az ember szíve a másik, mikor egy labdával eltalálnak.
Eleinte próbáltam mindig fedezékről fedezékre vonulni, de bíztattak hogy dobjak magam alá egy gránátot. Az biztos, hogy hirtelen haptákba kapja magát az ember, mikor mind a nyolc rekesz akcióba lép. Az biztos, hogy egy jó élmény volt kipróbálni. Nevettünk sokat egymás reakcióin, de szerintem egy lan nem csak a versenyről, hanem a jó hangulattól is függ. :)

A mellényt a kutyushop.hu biztosította a teszthez, köszönjük nekik!

Kapcsolódó linkek

avatar #16
wengdongdong 2017. szeptember 12. 1604 hozzászólás 206.
20170912 leilei3915
ray ban sunglasses
hermes belts outlet
longchamp outlet store
ray ban sunglasses
moncler outlet
polo ralph lauren
coach factory outlet
pandora jewelry
adidas yeezy boost
michael kors outlet
pandora jewelry
fred perry clothing
mulberry handbags
canada goose outlet
mcm backpack
cheap jerseys
prada outlet stores
ugg outlet
michael kors outlet
pandora jewelry
adidas yeezy shoes
michael kors outlet online
kate spade sale
oakley sunglasses
michael kors outlet store
polo outlet
michael kors outlet store
mlb jerseys
coach outlet online
polo ralph lauren
ralph lauren outlet
canada goose outlet
adidas nmd r1
polo outlet
michael kors outlet
ralph lauren uk
cheap mlb jerseys
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet online
pandora outlet
cheap uggs
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
kate spade outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren
cheap mlb jerseys
ugg boots
adidas superstar shoes
fitflops sandals
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
longchamp
nike outlet
ray bans sunglasses outlet
coach outlet canada
pandora bracelet
nike shoes for men
mbt outlet
fitflops sale clearance
kate spade bags
valentino shoes
snapbacks wholesale
valentino shoes
air jordan retro
nike shoes for women
lunette ray ban
michael kors outlet online store
michael kors outlet clearance
moncler jackets
longchamp outlet online
ugg outlet
ugg boots
christian louboutin sale
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet
nike shoes
cheap snapbacks
coach factory outlet
ugg outlet online
polo ralph lauren outlet
true religion jeans sale
michael kors outlet
polo ralph lauren shirts
cheap oakley sunglasses
kate spade outlet store
coach outlet online
ray ban
puma outlet
air jordan shoes
polo outlet
mulberry bags
canada goose outlet
cheap ugg boots
michael kors outlet online
coach outlet online
coach factory outlet
coach outlet
hermes outlet
polo outlet
cheap nfl jerseys
cheap ray ban sunglasses
tory burch handbags
pandora jewelry
adidas yeezy
ralph lauren uk
adidas ultra boost
ray ban sunglasses for men
nhl jerseys
michael kors outlet online
adidas yeezy
ralph lauren outlet
polo outlet
pandora charms
ralph lauren outlet
michael kors outlet
cheap jordans for sale
air jordan shoes
canada goose jackets
nike shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
air jordan 4 retro
coach outlet
giuseppe zanotti sneakers
ugg boots
prada outlet
coach outlet
cheap jordans for sale
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
coach outlet online
fred perry
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet store
ugg outlet
nike shoes outlet
mlb jerseys wholesale
coach outlet
christian louboutin uk
tory burch shoes
polo ralph lauren
kate spade outlet online
yeezy boost 350
mulberry bags
hermes birkin
fred perry clothing
christian louboutin
polo ralph lauren
oakley sunglasses
valentino outlet store
polo outlet
moncler jackets
oakley sunglasses outlet
polo ralph lauren factory store
christian louboutin shoes
canada goose outlet online
longchamp handbags
mulberry handbags
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
christian louboutin
ralph lauren
polo ralph lauren
canada goose outlet store
lacoste clothing
coach factory outlet
coach outlet online
polo ralph lauren
nba jersey
ugg boots
moncler jackets
michael kors outlet clearance
ugg outlet
coach outlet online
coach outlet
fred perry outlet
polo outlet
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
adidas shoes for men
pandora charms
ralph lauren polo
pandora outlet
coach outlet online
coach outlet store online
canada goose
prada outlet online
coach outlet store online
fitflop sandals
michael kors outlet
michael kors handbags
michael kors handbags
pandora charms
canada goose outlet store
jordan shoes
polo ralph lauren
prada outlet store
yeezy boost
christian louboutin sale
michael kors outlet online
ed hardy outlet
ralph lauren polo
ugg outlet
ugg outlet
polo ralph lauren
moncler outlet online
nike shoes
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
michael kors outlet online
polo outlet
pandora rings
michael kors outlet
coach outlet
moncler sale
mont blanc pens
michael kors outlet clearance
ralph lauren shirts
christian louboutin outlet
pandora charms
ugg outlet
ray ban sunglasses
pandora rings
ralph lauren outlet
true religion outlet
michael kors outlet store
coach outlet
michael kors outlet
lacoste shirts
ugg outlet
kate spade bags
cheap nhl jerseys
cheap jordans
michael kors outlet
moncler jackets
christian louboutin outlet
kate spade sale
polo outlet
ugg boots
polo outlet
mulberry uk
michael kors outlet clearance
nike shoes
coach outlet
fitflops shoes
ugg outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
nike outlet
fitflops sale clearance
ugg outlet
oakley sunglasses
christian louboutin outlet
michael kors handbags clearance
canada goose jackets
ralph lauren uk
kate spade handbags
canada goose jackets
tory burch outlet
coach factory outlet
canada goose outlet
cheap oakley sunglasses
ugg boots
cheap ugg boots
cheap uggs
canada goose outlet
canada goose jackets
pandora jewelry
fitflop sandals
coach outlet
coach factory outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach outlet
pandora outlet store
polo outlet stores
canada goose outlet
christian louboutin shoes
ugg boots
pandora jewelry
ugg outlet
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
ugg boots
ralph lauren uk
coach factory outlet
coach outlet
yeezy boost 350
polo outlet
longchamp outlet
mbt outlet
nike outlet store
coach outlet online
coach factory outlet
oakley sunglasses for men
valentino outlet
fitflops outlet
cheap ray bans
ugg outlet
air jordan shoes
fred perry polo
oakley sunglasses
nike outlet
ralph lauren
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
michael kors outlet online
lebron shoes
nike shoes for men
ralph lauren polo shirts
nike outlet store
prada outlet
adidas shoes
ralph lauren uk
polo ralph lauren
ugg outlet
tory burch outlet stores
lacoste outlet
ralph lauren uk
canada goose
michael kors outlet clearance
coach outlet clearance
ugg outlet
michael kors outlet
ralph lauren
adidas outlet
pandora outlet
ed hardy clothing
canada goose
ugg outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet online
ugg boots
nike factory outlet
ralph lauren shirts
canada goose outlet store
nike outlet
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
cheap nba jersey
asics outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
canada goose outlet
adidas superstar
true religion outlet store
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
cheap jordans
adidas outlet
cheap ugg boots
ray ban sunglasses wholesale
canada goose jackets
longchamp bags
ugg boots
ralph lauren uk
ugg outlet
mont blanc outlet
ralph lauren uk
ugg boots
kate spade outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
mcm bag
pandora jewelry
ralph lauren uk
michael kors outlet
michael kors outlet online
fitflops sale clearance
coach factory outlet
cheap jordan shoes
coach factory outlet
mlb jerseys
pandora outlet
christian louboutin shoes
polo ralph lauren
longchamp handbags
adidas shoes for women
pandora bracelet
oakley sunglasses wholesale
fred perry polo
canada goose outlet
true religion jeans
polo ralph lauren
michael kors outlet
polo ralph lauren
longchamp outlet
coach factory outlet
mbt shoes
mbt shoes outlet
nike outlet store
pandora charms
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
cheap uggs
longchamp outlet
yeezy shoes
canada goose outlet
nike shoes
polo ralph lauren outlet
mont blanc outlet
valentino outlet
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags
fitflops sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
mont blanc
fitflops clearance
kate spade outlet
hermes outlet
ralph lauren outlet
adidas outlet store
tory burch outlet
true religion outlet
lacoste shoes
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap ugg boots
polo shirts
fred perry polo shirts
christian louboutin
kate spade outlet store
oakley sunglasses
pandora jewelry outlet
valentino outlet store
polo outlet
polo shirts
christian louboutin sale
polo ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
true religion outlet store
canada goose jackets
moncler outlet
oakley sunglasses wholesale
prada outlet store
ray ban sunglasses
canada goose jackets
cheap ray bans sunglasses
giuseppe zanotti outlet
polo shirts
polo ralph lauren
true religion outlet
cheap jerseys wholesale
michael kors outlet
coach outlet online
nike outlet store
cheap oakley sunglasses
mont blanc outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
pandora rings
polo ralph lauren
michael kors outlet stores
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren sale
tory burch outlet
tory burch outlet online
coach outlet online
nike shoes
true religion outlet online
polo ralph lauren
adidas outlet online
pandora outlet online
polo shirts men
michael kors outlet online
canada goose outlet store
coach factory outlet
nike air jordan 4
michael kors outlet
ugg outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
polo ralph lauren pas cher
canada goose jackets
fred perry polo
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
michael kors outlet
adidas yeezy shoes
ray ban sunglasses
ralph lauren
coach outlet store online
fred perry polo shirts
cheap ugg boots
mulberry outlet
canada goose outlet
michael kors outlet online
kate spade purses
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
true religion jeans
true religion outlet
mont blanc pens
canada goose outlet
mbt shoes clearance outlet
kate spade handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
pandora outlet
coach outlet online coach factory outlet
coach outlet online
ralph lauren
nike shoes
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
nike shoes on sale
puma shoes
ralph lauren shirts
polo outlet
michael kors
adidas outlet online
ralph lauren polo
canada goose jackets sale
asics running shoes
yeezy boost
ralph lauren polo
coach outlet
canada goose jackets
coach outlet online
christian louboutin shoes
michael kors handbags sale
polo outlet
canada goose outlet
pandora jewelry sale
adidas yeezy shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
nfl jerseys
tory burch handbags
canada goose jackets
fitflops sale clearance
coach outlet store online
kate spade handbags
ugg outlet
coach canada
kate spade outlet
uggs outlet
ugg outlet
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
ray ban sunglasses on sale
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet
pandora outlet
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
polo ralph lauren
michael kors outlet
air jordan 4
nike trainers
pandora outlet
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
mont blanc pens for sale
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
jordan retro shoes
canada goose
nike shoes outlet
fitflop sale
fitflops sale
cheap oakley sunglasses
cheap ray ban sunglasses
cheap jordans
polo ralph lauren outlet online
ed hardy
polo outlet
michael kors outlet clearance
cheap mlb jerseys
pandora jewelry
ugg outlet
michael kors outlet online
uggs outlet
michael kors outlet store
michael kors outlet online
christian louboutin shoes
ray ban sunglasses
ugg boots
ugg boots
michael kors outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
canada goose outlet
mcm outlet
coach outlet store online
oakley sunglasses
ugg outlet
ralph lauren
christian louboutin outlet
nike outlet
canada goose jackets
coach outlet
ugg outlet
pandora bracelet
ray ban sunglasses
ray ban pas cher
canada goose
mont blanc outlet
adidas nmd
mont blanc pens
tory burch sandals
jordan retro
oakley sunglasses
oakley sunglasses
nike outlet store
ugg outlet
pandora jewelry
coach outlet
coach outlet online
vintage nhl jerseys
cheap authentic nba jerseys
coach factory outlet
mont blanc
polo ralph lauren
mbt shoes
polo ralph lauren
adidas yeezy boost
adidas outlet store
coach outlet store online
coach outlet online
ugg outlet
avatar #15
tomek. 2009. október 27. 2762 hozzászólás 83.
Válasz mate_aka_sk1ennN #13. hozzászólására
biztos izgi :D ha nagyon sokpénzem lesz akkor veszek is 1et:D
ha sokpénzem lesz nem ilyenre fogom költeni :D
Credere Obbedire Combattere !
avatar #14
Soloemo 2009. október 14. 40 hozzászólás 4718.
Válasz mate_aka_sk1ennN #13. hozzászólására
biztos izgi :D ha nagyon sokpénzem lesz akkor veszek is 1et:D
naon faja lehet így gamleni igy jobba bele lehet merülni a game-ba
avatar #13
biztos izgi :D ha nagyon sokpénzem lesz akkor veszek is 1et:D
Igen komisz kis banda ! Mindíg készen a baira ! :>>
avatar #12
Ozsi 2009. október 7. 127 hozzászólás 2423.
Mókás viselni az biztos. De ha ilyen lehetőség adódik, akkor aki teheti próbálja ki. :)
Mi sokat nevettünk a játék alatt. :D
NetFighterz Ozsi
avatar #11
-pyro- 2009. október 7. 734 hozzászólás 523.
Válasz nickB #1. hozzászólására
mint ha egy alien próbálna megszületni az emberben : DDDDD
Ha segítettem köszönd meg szépen ;DD
avatar #10
nEExo 2009. október 7. 139 hozzászólás 2284.
"Wordben helyesírási hibákra" na az komoly lenne... 1-2 ember megnyomorodna
avatar #9
loveR 2009. október 7. 359 hozzászólás 1086.
Válasz daNikee_- #3. hozzászólására
kell nekem is ilyen.
bár sokan abbahagynák az effajta játékot, ha valóban le is szakadna a kezed :DD
vegyél :D:D
avatar #8
Arra kíváncsi vagyok milyen lehet ha Team Fortress 2-ben eltalálnak xD
csirip-csirip
avatar #7
ezt aki kitalálta :D
Vajon mire inspirál? :D ne találjanak el! Büdös kemper :D:D:D:D
FUCK GOOGLE ASK ME!
avatar #6
kill3m 2009. október 6. 2993 hozzászólás 71.
need! :D
avatar #5
millAh 2009. október 6. 2822 hozzászólás 79.
szépen megírt és megformázott cikk. grat ;)
Stay hungry, stay foolish.
avatar #4
MEXSTARRRR 2009. október 6. 2588 hozzászólás 92.
Válasz daNikee_- #3. hozzászólására
kell nekem is ilyen.
bár sokan abbahagynák az effajta játékot, ha valóban le is szakadna a kezed :DD
NEKEM IS KELL, EZ KURVA JÓ LEHET :DDD
avatar #3
daNikee_- 2009. október 6. 183 hozzászólás 1850.
kell nekem is ilyen.
bár sokan abbahagynák az effajta játékot, ha valóban le is szakadna a kezed :DD
HA VISSZA AKARSZ FLAMELNI, AKKOR KÜLDJ EGY PM ÜZENETET, NEM OLVASOM NAGYON A HÍREKET! :D
avatar #2
Reteek 2009. október 6. 624 hozzászólás 617.
Válasz nickB #1. hozzászólására
éppen ezt akartam én is :) Am szerintem igy funolgatni jó, de nyáron eléggé gázos ha 40 fokba ilyenbe ülsz :D
avatar #1
nickB 2009. október 6. 1264 hozzászólás 271.
Cápali és Cápeti a két kopoltyús zseni