Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Egér buhera - Általános optimalizálás

Cikkek/Interjúk 2010. május 26. edgR 92 hozzászólás 74526 olvasás Címkék: egér Counter-Strike

Antigen által az overclock.net-en publikált átfogó cikk fordításának első része.

A két részes cikk 'Általános optimalizálással' foglalkozó epizódját olvashatjátok alább először.

 

Üdvözlök Mindenkit!

Úgy tűnik, tisztességes számban akadnak félreértések az egérrel kapcsolatos fogalmakat illetően, mint például a felbontás, in-game érzékenység, gyorsulás, USB frekvencia, Windows beállítások, stb.

Azért csináltam ezt a cikket, hogy átfogó információkkal szolgáljak ezeket a fogalmakat illetően. Függetlenül attól, milyen egered van, a lényeg az, hogy a legjobb válaszidőt, irányítást és egyenletességet biztosítsa számodra a Counter-Strike:Source-ban. Habár ez a cikk kifejezetten a CS:S-ről szól, a legtöbb tipp használható a többi FPS játékban is.

A cikkben leírtak közül néhány elem saját véleményemet tükrözi, de ezeket jelezni fogom. Mindazonáltal bizonyítottan széleskörű a tudásom az egéroptimalizálással kapcsolatosan. Szakértőnek tartom magam a témában, hisz elektronikai mérnöknek tanulok. Ezen kívül a Logitech egyik mérnöke is ismerősöm, akitől természetesen szintén rengeteget tanultam.

Most, hogy javítani akarsz, különösen, ha lényeges dolgon változtatsz (például először kapcsolod ki az egérgyorsítást), valószínűleg rosszabbul fogsz játszani, mint korábban. Néhány napig tartsd meg ezt a beállítást, és gyakorolj CSSDM-ben, hogy lásd, fejlődsz-e! Fejlődni fogsz.

Végül, de nem utolsó sorban csinálj egy rendszervisszaállítási pontot, így bármilyen esetleges probléma esetén vissza tudod állítani a géped kezdeti beállításait!

 

Tartalomjegyzék

Általános optimalizálás

1.1 - Az egérgyorsítás kikapcsolása.
1.2 - Az egér Windows-os tulajdonságainak beállítása.
1.3 - A meghajtóprogramok vezérlőpultjának beállítása.
1.4 - USB vs. PS/2 port.
1.5 - A DPI és az in-game érzékenység viszonya.
1.6 - Találd meg a jó érzékenységet!
1.7 - CS:S indító parancsok.
1.8 - In-game konzol parancsok.
1.9 - Pro és kontra az egérdriverek telepítésével kapcsolatban.

 

1.1 - Az egérgyorsítás kikapcsolása.

Játék közben létfontosságú kikapcsolni az összes egérgyorsítást. Bekapcsolt gyorsítással nem leszel képes következetesen játszani. Például lehet, hogy 15cm egérmozgatást követően 180 fokot fordulsz, azután egy másik alkalommal - ugyanúgy 15cm mozgatást követően - 100 vagy éppen 270 fokot fogsz fordulni attól függően, hogy milyen gyorsan mozgattad az egeret. Az egér válaszának ezen bizonytalansága elkerülhetetlenül határok közé szorítja bármelyikőtök cselekvőképességét.

A legkönnyebb mód - hogy meggyőződj arról, hogy az összes változó egérérzékenység ki van kapcsolva - az, hogy uninstallálod az egered meghajtóját a 'Start->Beállítások->Vezérlőpult->Programok telepítése és törlése' menüpontból, ezután pedig szüntesd meg a kijelölést 'A rámutatás pontosságának javítása' jelölőnégyzetben ('Start->Beállítások->Vezérlőpult->Egér->Az egérmutató beállítása')!

Ezután kevés megmaradó gyorsulás még mindig maradhat, ugyanis a Windows nem ad módot arra, hogy teljes mértékben el lehessen tüntetni a kurzor gyorsulást a Vezérlőpultból. Itt jön képbe a 'CPL mousefix'. A 'CPL mousefix' használatához egyszerűen csomagold ki a tömörített mappát, kattints a .reg fájlra, majd minden felugró kérdésre nyomj igent. Ez a program mindössze annyit tesz, hogy a rendszernyilvántartásodban két sort megváltoztat, ezáltal teljesen megállít mindenféle egérgyorsítást. Ne feledd, ha valaha használtál egérgyorsítást és hozzászoktál, ez lesz az egyik legdurvább változtatás, amit használnod kell. Teljes mértékben megéri alkalmazkodni a gyorsítás nélküli játékhoz, úgyhogy ragaszkodj hozzá és szép lassan észre fogod venni a fejlődést.

A CPL mousefix-et >innen< tudod letölteni.

 

1.2 - Az egér Windows-os tulajdonságainak beállítása.

Amikor látom az embereket - ahogyan az egérbeállításaikat sorolják -, számos játékos nagy hátrányba sodorja magát. A Windows-nak saját csúszkája van ugyan az egérmutató sebességének állításához, de ez nem jelenti azt, hogy azt a játékosoknak használniuk is kellene. Ennek oka az, hogy semmiképp sem szabad változtatni ezt a beállítást! Békülj ki ezzel, függetlenül attól, hogy egered képes-e különleges DPI (érzékelhető pontok száma 2,54cm-en) értékekre, vagy sem. Akár egyetlen rovátkával emeled is az érzékenységet, csak azt fogod elérni, hogy a kurzor pixeleket hagyjon ki. A pixelpontosság elvesztése nem éri meg, hiszen az érzékenység állítható a játékban is. Az itt okozott csökkentés a DPI csökkenését eredményezi és arra kényszerít téged, hogy játék közben magasabb - kevésbé pontos - érzékenységet használj.

A legmagasabb beállításon a kurzor minimum két pixelt ugrik minden mozdulatnál. Ha nyitsz egy Paintet, használd a ceruzát és rajzolj köröket! Vedd észre, milyen förtelmes élek keletkeznek! Ez nem a normál 'töredezettség', ha hibás egér beállításokat használsz, fűrészfogakhoz hasonló, könnyen észrevehető hibákat fogsz produkálni. Ez nem ugynanaz a lépcsőzetes töredezettsége az éleknek, mint amik a nem 'töredezettségmentes' képek esetén láthatók.

Más részről, ha - akár csak egyetlen rovátkával is - csökkented a mutató sebességét, két különböző érzékenységet fogsz kapni. A kurzorod jobbra lassabban, balra viszont gyorsabban fog haladni mozgatás közben. Ez talán még rosszabb, mintha növelnéd, tehát HAGYD AZ ALAPÉRTELMEZETT BEÁLLÍTÁSON!!! Az alapértelmezett beállítás a 6. rovátka középen, és ez nem fogja átlagolni vagy szűrni az egér bemenő adatait, tehát azt a DPI-t fogod kapni, amivel az egered hirdetik. Ezt kell használnod, de megéri, hiszen együtt kell élned vele, ha nem akarsz hibásan célozni, vagy normális válaszokat szeretnél kapni az egeredtől.

Könnyen észrevehető képeimen a beállításokban imént említett különbség (64 bites Windows alatt):

Normál 32 bites Windows esetén szintén a 6. rovátka az optimális, alapértelmezett beállítás. Ennek növelése nem biztosít egered számára több DPI-t, csupán gyorsabbá válik és megnehezíti a pozícionálást. Csökkentése viszont a DPI csökkenését eredményezi, ezáltal nem tudod teljes mértékben kihasználni egered képességeit és kénytelen leszel játék közben érzékenységet növelni, ezáltal pozícionálási pontosságodból veszíteni fogsz.

Ráadásul a probléma ugyanaz, mint 64 bites Windows esetén, de nem teljesen nyilvánvaló. Például amikor növeled az érzékenységet, a mozgás akadozott lesz, de egészen addig nem érzékelhető, amíg nem nyitsz egy Paintet, és nem kezdesz el lassú, precíz mozdulatokat csinálni. Szóval az érzékenység változtatását szinte lehetetlen érzékelni, de például ha egy percen keresztül köröket próbálsz rajzolni, a kurzor szép lassan balra le fog csúszni, és körök helyett egyéb ovális formákat fogsz kapni. Magyarul 100%-ig biztos vagyok abban, hogy többszörös érzékenységet fogsz kapni a különböző irányok szerint, balra le gyorsabb lesz a kurzor. Ezt nagyon körültekintően teszteltem. Az egérpadom bal alsó sarkából kezdtem rajzolni a köröket, ahonnan már nem tudna lejjebb menni az egér, mégis, egy idő után a rajzolt hurkok szép lassan elkezdtek csúszni abba az irányba. Nem ennyire drámai a helyzet 64 bites Windows esetén, én mégis azt javaslom, hogy korrigálás nélkül hagyd az eredeti, 6. rovátkán az érzékenységet.

Nincs formulám a különböző Windows-os érzékenységekre, mert nem vagyok tisztában a különböző operációs rendszerek közötti skálázási egységekkel.

Csináltam egy kisebb táblázatot a Windows érzékenységgel kapcsolatban. A teszthez 32 bites XP-t használtam, elképzelhető, hogy régebbi Windows verziók esetén is hasonló eredményeket kapnék, de azokon a platformokon nem állt módomban tesztelni.

Emlékszel még? Azt mondtam, hogy a 6. rovátka a legjobb beállítás?!

Ez azért van, mert az egér inputjai még érintetlenek, és ezáltalal az 1:1 arány biztosítva van a kurzor mozgása esetén. Minden "csúsztatással" a kurzor 1 pixel mozgást eredményez a 6. rovátka esetén. Például a 8-as beállításon egyetlen "csúsztatás" már 2 pixelnyi elmozdulással jár. Másfelől 4-esen az egered figyelmen kívül hagy információkat, tehát a kurzorod egy pixelnyi elmozdulásához legtöbbször két pixelnyi egérmozgatás szükséges.

Nyers, tiszta elmozdulási adatokat akarunk kapni az egértől.

Ennek eléréséhez használd a 6. rovátkán egered, kapcsold ki a "Rámutatás pontosságának javítását" és - ahogy azt az 1.1-es részben jeleztem - kapcsold ki az egérgyorsítást, például a CPL Mousefix segítségével!

Akkor amint jeleztem, bemutatom, hogyan befolyásolják a Windows-os beállítások a rámutatási sebességet:

A bal oldali szám mutatja az egered mozgását pixelben, a kurzor pixelben mért elmozdulásához viszonyítva. Az ideális szám mindkét arányszám esetén 1, tehát az az állapot, amikor az egér és a kurzor mozgása egyenlő.

1. beállítás - 32:1 --------- 2. beállítás - 16:1 -------- 3. beállítás - 4:1

 

4. beállítás - 2:1 ---------- 5. beállítás - 4:3 --------- 6. beállítás - 1:1

 

7. beállítás - 2:3 --------- 8. beállítás - 1:2 ------- 9. beállítás - 2:5

 

10. beállítás - 1:3 --------- 11. beállítás - 2:7

 

Érdekes és hasznos információ lehet, ha megnézzük azokat az arányszámokat, amelyeket a Windows használ a rámutatási sebesség vezérléséhez. Ha az általad használt beállítás nem a 6-os, akkor a következő táblázat megmutatja, mennyivel kell megszoroznod a CS:S-beli érzékenységedet ahhoz, hogy a helyes Windows-os beállítást tudd használni, viszont ne változzon az érzékenységed játék közben.

1. 0.03125
2. 0.0625
3. 0.25
4. 0.5
5. 0.75
6. 1.0
7. 1.5
8. 2.0
9. 2.5
10. 3.0
11. 3.5

 

 

Segítség ennek használatához: ha CS:S-ben az érzékenységed mondjuk 4.5, nézd meg, hányas beállítást használod a Windows-ban (vegyünk például egy 4-est)! Szorozd meg a 4.5-et az ehhez tartozó beállítási értékkel (jelen esetben 0.5-tel). Most már át tudod állítani eredeti 6-os értékre a Windows érzékenységet, használj 2.25-öt játék közben (4.5 x 0.5 = 2.25) és érintetlenül hagytad a tényleges játékbeli érzékenységet (viszont a helyes Windows-os értéket használod)!

 

 

 

 

1.3 - A meghajtóprogramok vezérlőpultjának beállítása.

Ha nálad nincs telepítve egérdriver, vagy már uninstalláltad, kihagyhatod ezt a részt és továbbléphetsz az 1.4-es fejezetre!

Habár a legtöbb egér esetén ellenzem a driverek telepítését, akik mégis megteszik, azoknak röviden bemutatom, hogy miként optimalizálják egerük meghajtóprogramjának vezérlőpultját. Az eddig tárgyalt beállítások általában korlátozottak vagy nincs is hatásuk az ilyen rendszerekre. Elsőként bizonyosdj meg arról, hogy az összes egérgyorsítást szabályozó funkció teljesen ki van iktatva. Ha olyan gyorsításod van, ami Windows-ban gyorsít, de játékban nem, azt javaslom, azt is kapcsold ki, hiszen hozzá kell szoknod, hogy soha ne legyen szoftveresen gyorsítva az egered.

Az 1.2-es fejezetben tárgyalt problémák most szinte kivétel nélkül minden egér és meghajtó esetén jelentkezni fognak.

A szomorú valóság az, hogy akár Vezérlőpultból, akár egered meghajtójából növelni próbálod a rámutatás sebességét, ez nem fogja tudni kipótolni egered valós fizikai DPI korlátait. Ha megpróbálod emelni a kurzor sebességét és nyugodt vagy, mert úgy érzed, hogy pontos pixel célzást kapsz eredményül, valójában gyorsabb válaszidőt kapsz (amit néhány kisebb egérgyorsulás eredményez), ahol az egér valós sebességgel csúszik egy bizonyos ismeretlen pontig, ahol felgyorsul és kiszámíthatatlanná válik. A Logitech Setpointtal egered gyorsulást mutat, még akkor is, ha egyetlen rovátkával növeled a kurzor sebességét, ráadásul akkor is, ha a meghajtóprogramon belül az egérgyorsítás ki volt kapcsolva. Leteszteltem.

Úgyhogy azt tanácsolom neked, tedd ezt a középső beállítási értékre, vagy hagyd az alapértelmezett értéken. Megnéztem SetPoint, Mouseware és IntelliMouse alatt is és csak néha sikerült megkapnom a nyers bejövő adatokat, különösebb gyorsulás, átlagolási gyorsulás vagy lassítás nélkül. A kurzor sebességének lassítását szintén ellenzem. Különösen azoknál, akik magasabb felbontáson, vagy nagyobb érzékenységgel játszanak. Ha a meghajtóprogramon belül csökkented az egérkurzor sebességét, ezáltal hasznos bemenő adatokat fog figyelmen kívül hagyni az egered, ami úgy fog jelentkezni nálad, hogy játékon belül az érzékenységek széles skáláján elveszíted a sima és pontos célzás lehetőségét. Ugyanazzal a problémával fogsz szembe kerülni különböző sebességek és irányok esetén, mint amit az 1.2-es fejezetben tárgyaltunk, habár a legtöbb esetben nem lesz annyira tisztán észrevehető.

 

1.4 - USB vs. PS/2 port.

A legtöbb egérhez jár USB->PS/2 (vagy fordított) átalakító, amikor megvásárolod. Felmerül a kérdés, hogy melyik port hasznosabb egerünk számára. Nincs ideális választás minden egér esetén. A PS/2 port az általános egércsatoló interfész - ami végig létezett, mióta játszom -, az USB pedig újabb szabvány. Az USB jelzési frekvenciája 125, a PS/2 porté 100Hz, magyarul ha semmit nem változtatsz, az USB akkor is 25%-kal gyorsabb, amit vagy érzékelni fogsz vagy nem. Most fel fogom sorolni mindkét interfész előnyeit és hátrányait. Mindkettőt próbáld ki, és találd meg a számodra megfelelőt.

 

PS/2 port

- sok USB portot nélkülöző gép esetén fel tudsz szabadítani egyet
- ha a PS/2 jelzési frekvenciáját növeled, az csak az egérre lesz hatással
- a PS/2 port "tuningja" könnyebb, mint az USB esetében
- PS/2-es egeret nem tudsz csatlakoztatni, miközben a számítógép be van kapcsolva (szerk.: nem ismeri fel azonnal)
- a 100Hz nagyon kis teljesítményre korlátozza az egeret, amíg nem növeled ezt az értéket
- magasabb sebességek elérésére gyakran képtelen leszel
- némely esetben a görgő melletti gombok, illetve az alapértelmezett 5 gomb nem működik driver nélkül
- ha a géped már ki van kapcsolva, néhány optikai egér képtelen kikapcsolni a szenzorát, ezáltal pedig energiaveszteséget okoz

 

USB port

- az USB már alapértelmezett beállításon is gyorsabb, és 250, 500, illetve 1000Hz-re is növelhető a jelzési frekvencia
- az USB-s egér kikapcsol, amint a gép áramellátása megszűnik
- ha USB-re tervezték az egeret, a legtöbb jellemzője helyesen fog működni csupán a Windows saját meghajtójával is
- az újabb egerek, mint például a G5 vagy a Krait, automatikusan működni tudnak magasabb frekvencián (500, illetve 1000Hz-en is)
- az USB port "tuningja" hatással lesz géped összes USB portjára, ami gondot okozhat, ha a többi csatlakoztatott eszközt nem tudod használni azon a sebességen
- az USB port teljesítményének növelése hosszabb ideig tart, és nagyobb szaktudást igényel, mint a PS/2 esetében, amit akár az eszközkezelőből be tudsz állítani
- néhány régebbi számítógép csak 2 vagy 4 USB porttal rendelkezik, amiből egyet muszáj elhasználnod az egér számára, ha ezt a csatolót választod

 

Egyébként azt tanácsolom - hacsak nincs más választásod -, hogy a nagyon jó teljesítmény miatt az USB portot használd. A magasabb jelzési frekvencia simább kurzor mozgást tesz lehetővé, különösen gyors célzásoknál. Mindazonáltal ha szeretnéd, próbáld ki mindkét interfészt, és amellett dönts, amelyik neked a legjobb.

 

1.5 - A DPI és az in-game érzékenység viszonya.

Ha az egered NEM állítható különböző DPI értékekre, akkor - ha akarod - kihagyhatod ezt a fejezetet!

Akik nem használnak drivert, előre beállított DPI értékek közül választhatnak, mint 400, 800, vagy 1600 DPI. A legfontosabb dolog, hogy CS:S közben az egér összes képességét kihasznájuk. Nem számít, milyen érzékenységen játszol, a legmagasabb DPI beállításon kell használnod az egered. Ez nyújtja a legfinomabb pontosságot, és érezhetően simábbá teszi az egér mozgását. Ez alól kivételt képeznek azok, akik nagyon alacsony érzékenységet használnak; ők néha csökkenteni tudják a negatív gyorsulást alacsonyabb DPI beállítás mellett.

Bár ez nem feltétlenül szabály. Például a legjobb alacsony érzékenységre készített egérnek, a DeathAddernek van egy működési hibája, ami rosszabb követést és negatív gyorsulást eredményez a maximális (1800 DPI) érték esetén. A maximálisnál kisebb beállítás nem oldja meg a kihagyás problámáját, csak a negatív gyorsulást. (Húzd addig az egeret, amíg 180 fokot fordulsz, mérd meg az egér elmozdulásának távolságát, majd ismételd meg úgy, hogy nagyon gyorsan mozgatod az egeret! Ha messzebbre került az egér, akkor azt a negatív gyorsulás okozta.) Lézeres és egyéb rossz egereknél fellépő probléma még, hogy DPI beállítástól függetlenül gyorsabb mozgás esetén hajlamosak "ugrani". Általában azonban azt javaslom, használd a legmagasabb DPI értéken az egered!

Az ok, ami miatt nem használod magasabb felbontáson az egered, talán az lehet, hogy hozzászoktál már egy érzékenységhez, amit kedvelsz, és nem akarod ezt összekuszálni azáltal, hogy gyorsabbá teszed az egeret. Itt egy képlet arra, milyen új in-game érzékenységre van szükséged, amikor DPI értékek között váltogatsz:

[(Jelenlegi DPI) x (In-game érzékenység)] / (Maximum DPI) = (Új érzékenység a maximális DPI mellett)

Ennek a képletnek a használatával nem kell megváltoztatnod a tényleges kurzorgyorsaságot. Például ha 400 DPI-n használom az egerem 0.750-es in-game érzékenység mellett, és vásárolok egy Razer DeathAddert, 1800 DPI mellett fogom használni az egeret, de csökkentem az in-game érzékenységem 0.167-re. Viszont a tényleges érzékenységem ugyanolyan lassú maradt (~55cm 180 fokos fordulathoz).

Csak azért, mert néhány egér nagyon magas DPI értékekre képes, nem feltétlenül kell kizárólag a DPI miatt egeret váltanod. Leírok egy egyszerű képletet annak megközelítésére, hogy mekkora DPI értékekre van szüksége egerednek ahhoz, hogy az a pontosságban ne okozzon gondot. Ideálisan minden bemenő adat egy (vagy annál kevesebb) pixelnyi kurzorelmozdulást eredményez a képernyődön. A képlet működik, hiszen a CS:S látómezeje 90 fokos 4:3 arányú képernyőfelbontás mellett. A függőleges pixelek száma a második adat a felbontás részleteinél (768 1024x768, vagy 1200 1920x1200 esetén).

[(Függőleges pixelek száma in-game felbontásban) x 2.667] / (180 fokos fordulathoz szükséges hely cm-ben / 2.54) = (Szükséges DPI)

Ez megmutatja, hogy ténylegesen mennyi DPI hasznos ahhoz az érzékenységhez és képernyőfelbontáshoz, amivel játszani szeretnél. Például ha 1024x768-ban játszom, és 7.5cm-re van szükségem 180 fokos fordulathoz, akkor azt mutatná, hogy legalább 700 DPI-re van szükségem ahhoz, hogy precíz célzást tudjak használni játék során.

Magasabb érzékenység és felbontás esetén hasznosak a nagyobb DPI értékek. Ahogy túllépesz azon, amit ez a képlet állít, lesz egy pont, ahol már nem tudod észrevenni a különbséget. Mert egy pixelnél kisebb célzási pontosságot kapsz. Egy könnyen érzékeltethető példa erre a 0.25-ös érzékenység 2000 DPI mellett. Ráadásul egy olyan játékos, aki ilyen beállításokat használ, ha 400 DPI-s egérre váltana, nem venne észre különbséget a célzásban. Ha több DPI,-n játszol mint amire szükséged van, az nem akadályoz téged. Ha kevesebb DPI,-n játszol mint amire szükséged van, az viszont igen.

Álljon itt egy általános iránymutatás:

- Alacsony érzékenység (20cm-nél több egérmozgatás 180 fokos fordulathoz) esetén 200 DPI-nél nagyobb érték már elegendő minden játékban felmerülő következmény nélkül. A maximális követési sebesség fontosabb ezeknek a játékosoknak.
- Közepes érzékenységet használóknak (10-20cm egérmozgatás 180 fokos fordulathoz) minimum 400 DPI-s egérre van szükségük, bár akik 1024x768-nál nagyobb felbontásban játszanak, azoknak a 800 DPI még hasznosabb lehet.
- Magas érzékenység (10cm-nél kevesebb egérmozgatás 180 fokos fordulathoz) esetén legalább 1000 DPI-re, vagy még ennél is gyorsabb beállításra van szükség. Ezek a játékosok a legtöbb hasznot a több DPI-ből húzzák.

 

1.6 - Találd meg a jó érzékenységet!

Muszáj érintenem ezt a témát, hiszen rengeteg kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. Megvan a saját véleményem is ezzel kapcsolatban, viszont kizárólag néhány tényt akarok a helyére tenni. Az érzékenységed saját egyéniségedet tükrözi, az alacsony érzékenység nem feltétlenül jobb, mint a magas, viszont a magas sem jobb az alacsonynál. Ha kísérletezgettél már különböző érzékenységekkel, valószínűleg találnál néhány megfelelőt számodra. Abból tudod, hogy ez egy jó  beállítás, ha efölött is és ezalatt is rosszabbul játszol.

Az emberek gyakran vitatkoznak az alacsony, illetve magas érzékenységről. Az alacsony érzékenység mellett gyakran emlegetett előny, hogy különválasztja a látszólagos és a tényleges fordulást az olyan precíz mozgásoknál, mint a célzás vagy a hibakontroll. Egy elég alacsony érzékenységgel egész karból képes vagy mozogni, ami pontosabb célzást és lövést eredményez, mintha csak a kézfejed használnád. Néhány játékos számára ez hatalmas előnyt jelent. Azt is hallottam már, hogy a kar közelebb van az agytörzsedhez, kevesebb ideig tart az idegi szinapszisoknak az izmokig eljutniuk, ezáltal gyorsabb reakcióra vagy képes, mintha csak a kézfejed vagy a csuklód mozgatnád.

Másrészről a magasabb érzékenység szintén tartalmaz előnyöket. A gyors megfordulás lehetősége miatt képes vagy megmenteni az életed. Néhány játékos kényelmetlennek és fárasztónak tartja, hogy nagy távolságokra kell mozgatni a karjukat megforduláshoz. Néhány egyszerűbb egér kezelhetetlen alacsony érzékenységen. Végül, ha kis egérpadod van, ez az egyetlen lehetőséged a játékra. Nem tartozom a magas érzékenységet használók közé, így lehetnek olyan előnyei még, amiket elmulasztok megemlíteni.

Soha ne használj csak azért egy érzékenységet, mert más azt használja. Ez szubjektív dolog, és emberről emberre változik. Ha alacsonyabb érzékenységet használsz, jó hangtechnikád kell hogy legyen, hogy tudd, hova kell nézned. Ezáltal minimalizálni tudod a fordulási sebességből adódó hátrányodat. Ha magasabb érzékenységgel játszol, biztos kézre és jó DPI-vel rendelkező egérre van szükséged. Másrészt az optikai egerek ideálisak az alacsony érzékenységhez, hiszen magasabb sebességeken hajlamosak hibázni. A nagyon alacsony érzékenység használatához, képesnek kell lenned a pillanat törtrésze alatt hihetetlenül gyorsan mozgatni az egered. Sok CS-s profi nagy egérpadot és nagyon alacsony érzékenységet használ; a képesség az ilyen alacsony beállítás melletti jó játékra viszont sok tudást igényel.

Találd meg azt az érzékenységet, ami összehangolja az általad kívánt sebességet a pontosság iránti vágyaddal. Ennek szintén összhangban kell lennie az egérpadoddal: ha az kicsi, feljebb kell állítanod az érzékenységet, ha szövet, a súrlódás miatt alacsony érzékenységre kell váltanod. Ha az egered könnyen kihagy gyors mozgások esetén, állítsd magasabbra az érzékenységet, ha csak 400 DPI-s, maradj közepes vagy alacsony érzékenységen. Az egyensúly a kulcsfontosságú tényező, egy olyan sebességre van szükséged, amivel a tudásod legjavát tudod produkálni, és amivel együtt tudsz működni.

Ahogy a leírásban szereplő többi beállítás esetén, most is szánj némi időt az új beállítás használatára! Amikor úgy érzed, hogy közel vagy az idális érzékenységhez, kisebb skálázási értékeket használj, mint a 0.1-es, vagy a 0.01-es léptékek, egészen addig, amíg úgy érzed, hogy az már tökéletes. Gyakorolj minden beállítással minimum 10-20 percet, mielőtt újra módosítanád!Sok szerencsét!

A 'Haladó optimalizálás' fejezetben bemutatom azt, hogy néhány rendkívül tapasztalt játékos miként találta meg a tökéletes érzékenységet. Több időt fog igénybe venni, de a 0.01-es léptékkel bíró legjobb beállításoddal szemben sokkal kisebb léptékekkel fog szembesíteni. Próbáld ki! Köszönöm impuLsive-nak, hogy segített ebben!

 

1.7 - CS:S indító parancsok.

Ha minden módosítást eddig helyesen elvégeztél, az egérgyorsításnak nem szabad működnie a Windowsban. Mindazonáltal néhány ember eléggé babonás. Hogy ők is biztosak legyenek afelől, hogy játék közben ki van kapcsolva az egérgyorsítás, a CS:S indító parancssorába a következő 3 utasítást kell megadniuk:

-noforcemspd -noforcemparms -noforcemaccel

Ezek használatához a Steam elindítását követően a játéklistában nyomj jobb klikket a CS:S-on, és válaszd ki a "Properties"-t! Most klikkelj a 'Set Launch Options'-ra, majd másold be ide ezeket a parancsokat! Bizonyosodj meg róla, hogy a parancsok között legyen egy-egy 'space' illetve minden parancs '-' jellel kezdődjön!

 

1.8 - In-game konzol parancsok.

Itt vannak azok a konzol parancsok, amiket a játékmenüben nem tudtok elérni, illetve állítani, mégis hasznosak lehetnek.

sensitivity "3"

Ez módosítja egered egérérzékenységét... Az egyetlen tanács, amit adni tudok az az, hogy ne adj meg 13-nál nagyobb értéket 640x480-as, 10-et - vagy nagyobbat - 800x600-as, 8-at - vagy nagyobbat - 1024x768-as, 7-et - vagy nagyobbat - 1280x1024-es, 5-öt - vagy nagyobbat - 1600x1600-as felbontás esetén, különben biztosan veszíteni fogsz a pixelpontosságból. Mindenképpen el akarod kerülni ezt, amennyiben lehetséges.

m_filter "0"

Habár vonzónak hangzik, hogy simábbá tedd az egér bemenő adatait az utolsó két frame esetén, ez mégis egy olyan dolog, amit 0-ra kell állítanod. Általában a két utolsó bemenő adat átlagolása minden adatot elmosottá tesz, ez minden. Tudod, mit kell tenned ahhoz, hogy a géped jobban működjön. 0 érték kivételével még egy kis egérakadozást is okoz. Kizárólag abban az esetben ajánlom ennek bekapsolását, ha olyan egeret szeretnél, ami baromságokat és idegesítő dolgokat művel.

m_pitch ".022"

Ez dönti el, milyen érzékeny legyen az egered a függőleges tengely mentén. Amikor egyenesen magad elé nézel, a legtöbb, amire szükséged van, az a 90 fokos fordulás lefelé illetve felfelé. Vízszintesen pedig 180 fokos fordulásra van szükséged balra illetve jobbra. Ez azt jelenti, hogy csökkenthető ez a beállítás, ezáltal pedig a célzási magasságban pontosságot és jobb irányíthatóságot nyersz. Állítsd olyan értékre, amilyenre csak szeretnéd! Én "0.0165"-öt használok, ami 75%-a az alapértelmezett sebességnek. Kis értékenként haladj (+/- 0.005-ös léptékekkel), és állítsd be a sajátodat!

m_yaw ".022"

Ez dönti el, milyen érzékeny legyen az egered a vízszintes tengely mentén. Ha vízszintesen szeretnéd az érzékenységet állítani, haladj kis értékenként (+/- 0.005-ös léptékekkel), és állítsd be a sajátodat!

m_customaccel "0"

Ez engedi számodra, hogy egyedi gyorsítást állíts be CS:S-ben; ezt nem szeretnéd, így kapcsold ki!

zoom_sensitivity_ratio "1"

A normál érzékenységhez viszonyított értéket állítja, amikor távcsövet használsz. Növelni, illetve csökkenteni tudod a távcső használata közben mutatott érzékenységet. 2-es értéken gyorsabban tudsz távcsővel célozni, mint anélkül (mint a Quake 3-ban), bármilyen 2-esnél nagyobb érték értelmetlen. A legtöbben 1 és 1.2 közé állítják. Állítsd be kedved szerint!

 

1.9 - Pro és kontra az egérdriverek telepítésével kapcsolatban.

Ez egy megtévesztő cím, mert az egérdriverek feltelepítése nem túl hasznos dolog. Mindenesetre vannak előnyei és hátrányai, ezzel a leírással viszont többre leszel képes, mint amit a vezérlőprogramból állítani tudsz, ha feltelepíted.

 

Előnyei:

- Szép felületet biztosít, ahol sok dolgot tudsz egy helyen állítani.
- Kitesz egy picike ikont az egeredről vagy az egered gyártójáról a tálcádra.. :P
- Extra billentyűket enged hozzárendelni egérgombokhoz, amivel azután játék közben az egérrel vezérelheted azokat a billentyűket.
- Egyedi DPI értékeket enged beállítani számodra, viszont ez nem feltétlenül hasznos, ha elolvastad az 1.5-ös fejezetet.
- Néhány egérnek, mint az MX500/510, van egy olyan hiányossága, hogy addig nem hajlandó olyan DPI értéken működni - amin egyébként tudna -, amíg nem telepítik fel a driverét.
- A Razer driverek engedik, hogy kikapcsold az egéren villódzó színes fényeket, különféle profilokat tudsz létrehozni, és kevesebb memóriát használnak, mint meghajtó nélkül.
- A különböző drivereket keresztezni is tudod, például a MS Habuhoz Razer Copperhead drivert, vagy az MX518-hoz IntelliPoint drivert tudsz telepíteni.

 

Hátrányai:

- Később azt fogod kívánni, bárcsak ne telepítetted volna fel az egérmeghajtót.
- Kicsit sok memóriát használ, és sok töltést okoz indításkor, ezáltal leassítja a gyengébb gépeket.
- Néhány driver használata addig frusztráló lehet, mire rájössz, hogyan kell használni az egyes beállításokat.
- A kurzor sebességének SetPoint-tal vagy a MouseWare-rel történő beállítása talán jobb érzést kelt benned, mint a Windows-ban, de ugyanarra jutsz velük.
- Ha az alapértelmezett értékhez viszonyítva driverből növeled a kurzor sebességét, az akkor is egérgyorsítást okoz, ha egyébként ki van kapcsolva a gyorsítás. (Ez mindenkinek rossz.)
- Ha az alapértelmezett értékhez viszonyítva driverből csökkented a kurzor sebességét, az csökkenti a DPI-t azáltal, hogy bemenő adatokat hagy ki. (Ez a magas érzékenységgel játszók számára rossz.)
- Nem kívánt funkciókat adhat a programhoz, mint például a gyorsváltás gomb, ami kidob Windows-ba játék közben.
- Csak úgy tudsz könnyen hozzárendelni dolgokat egérgombokhoz, ha használod az in-game konzolt.
- A Windows driver elegendő, ha nem akarod megváltoztatni a kurzor sebességét. (Márpedig nem akarod.)
- Ha a driver átállítja a kurzor sebességét, akkor a képleteim és megállapításaim a DPI-t illetően nem fognak működni. : (
- Ha magaddal viszed az egered, amikor különböző gépeket használsz, kénytelen leszel driver nélkül játszani.
- Ráadásul driver nélkül is be tudod állítani az alapértelmezett 5 gombot az X-Mouse nevű kis program segítségével.

 

Az X-Mouse-t >innen< tudod letölteni.

Most, hogy végigolvastad, úgy gondolom, kicsit közelebb kerültél hozzá, hogy leszedd az egérdrivered, és felkészültél rá, hogy egy teljesen új szintre emeld egered teljesítményét a 'Haladó optimalizálás' fejezetben.

 

 

Amennyiben hibát/elírást találtok, kérlek, jelezzétek azt a fórumban!

A következő részben a 'Haladó optimalizálás'-sal fogok jelentkezni.

Az eredeti cikk szerzője: Antigen
Forrás: overclock.net
Fordította: edgR

avatar #92
chenlina 2017. november 16. 360 hozzászólás 1083.
jianbin1116
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg outlet online clearance
oakley sunglasses
true religion outlet
true religion jeans
kate spade outlet
ray ban sunglasses
coach outlet store online
nike air huarache
michael kors outlet online
canada goose outlet
burberry canada
oakley sunglasses wholesale
mont blanc pens
canada goose coats
ugg boots
uggs outlet
coach outlet
ugg outlet
lacoste polo shirts
cheap jordan shoes
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren
canada goose uk
canada goose uk
ugg outlet stores
cheap uggs
uggs outlet
ugg outlet
ugg boots
ugg outlet
coach outlet online
ralph lauren outlet
coach outlet
ugg boots on sale
ferragamo shoes
ferragamo outlet
cheap ugg boots
coach outlet online
tory burch outlet
nike air max 90
valentino shoes
canada goose coats
oakley sunglasses
mulberry bags
polo ralph lauren
giuseppe zanotti outlet
ugg boots cyber monday
air max 90
ugg outlet
ugg outlet
ugg boots on sale
cheap oakley sunglasses
fitflops sale clearance
coach factory outlet
tory burch outlet online
kate spade outlet online
canada goose outlet store
tory burch outlet
ray ban sunglasses outlet
birkenstock shoes
coach outlet online
michael kors outlet
kate spade outlet online store
oakley sunglasses wholesale
true religion jeans
cheap mlb jerseys
mont blanc pens
ugg boots
michael kors cyber monday
canada goose uk
cheap jordan shoes
ugg boots
uggs outlet
ugg outlets
coach outlet
canada goose outlet
lacoste soldes
kobe 9 elite
cheap nhl jerseys
christian louboutin outlet
canada goose outlet
ugg outlet
swarovski crystal
kate spade outlet
oakley sunglasses wholesale
true religion jeans
uggs outlet
michael kors outlet online
nike air huarache
michael kors outlet
longchamp handbags
ray bans
michael kors outlet
ray ban sunglasses
adidas nmd r1
canada goose outlet store
michael kors handbags outlet
cheap uggs
ugg boots uk
uggs outlet online
christian louboutin sale
tory burch sandals
hermes belts
coach outlet
burberry outlet
new balance outlet
uggs clearance
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
ugg outlet online
mac tools
hermes birkin
ugg boots outlet
michael kors outlet
michael kors wallets
fred perry polo
mulberry handbags sale
ugg boots
prada shoes
longchamp pas cher
michael kors outlet
nike air max 1
coach outlet
ralph lauren shirts
ysl outlet
burberry outlet
moncler coats
pandora charms
swarovski outlet store
canada goose outlet
kate spade outlet online
cheap oakley sunglasses
jordan shoes
ugg clearance
air force 1 shoes
birkenstock shoes
polo ralph lauren
michael kors handbags clearance
mulberry outlet
ed hardy clothing
canada goose jackets
ugg boots clearance
michael kors outlet online
canada goose
cheap ugg boots
adidas nmd
canada goose jackets
lebron shoes
uggs outlet online
coach outlet online
true religion jeans sale
cheap snapbacks
longchamp outlet store
nike store uk
oakley sunglasses
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
coach factory store
pandora charms sale clearance
uggs outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet online
polo ralph lauren
ugg outlet store
canada goose coats
pandora jewelry
ralph lauren
canada goose coats
michael kors outlet
canada goose outlet
kate spade handbags
vans outlet
canada goose outlet
nike foamposite
ugg boots on sale
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
kate spade
coach outlet store online
moncler outlet
michael kors outlet online
soccer cleats
fitflops shoes
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet store
nfl jerseys wholesale
canada goose jackets
kate spade outlet
michael kors outlet
longchamp bags
polo ralph lauren
nike roshe run
ugg outlet
adidas uk
ray ban sunglasses sale
giuseppe zanotti shoes
canada goose outlet store
canada goose jackets
ugg boots black friday
canada goose outlet
ugg outlet
polo outlet factory store
nhl jerseys wholesale
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet
coach handbags
canada goose outlet store
fitflops sale clearance
michael kors outlet
uggs outlet
ugg outlet online
ugg outlet
canada goose jackets
nike free 5
polo ralph lauren
ugg outlet online
cheap mlb jerseys
michael kors outlet store
canada goose parka
polo ralph lauren
canada goose outlet
ugg boots for women
michael kors outlet
jordan shoes
canada goose jackets
oakley sunglasses
ferragamo shoes
mlb jerseys wholesale
coach outlet online
nike factory outlet
canada goose outlet store
uggs outlet
longchamp pas cher
michael kors canada
nfl jerseys
canada goose jackets
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
cheap jordans
coach outlet
ugg boots
canada goose uk
coach outlet online
tods outlet
coach factory outlet
thomas sabo charms
christian louboutin online
nike air max
canada goose outlet
swarovski outlet store
canada goose uk
birkenstock outlet
michael kors outlet online
vans shoes
polo ralph lauren
canada goose outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
fitflops
michael kors outlet
ugg canada
canada goose outlet store
canada goose cyber monday
pandora outlet
michael kors factory outlet
oakley sunglasses
coach outlet online
christian louboutin shoes
michael kors handbags
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet store
michael kors outlet sale
kobe shoes
canada goose outlet
mbt shoes
uggs outlet
canada goose outlet
michael kors outlet clearance
nike outlet online
uggs outlet
canada goose outlet store
michael kors handbags
ray-ban sunglasses
cheap ugg boots
uggs outlet
coach outlet
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses
uggs on clearance
mulberry uk
polo outlet
polo outlet
hermes outlet
uggs outlet
coach outlet online
true religion outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
canada goose jackets
mcm outlet
canada goose outlet
coach outlet
canada goose coats
mulberry handbags
coach outlet store
lebron james shoes
canada goose coats
canada goose outlet online
coach factory outlet
coach outlet
ugg boots
true religion jeans
fred perry polo shirts
ray ban sunglasses outlet
pandora charms
canada goose coats
coach outlet
christian louboutin uk
mulberry handbags
cheap jordans
canada goose outlet
coach outlet
kate spade outlet online store
tory burch outlet stores
nike trainers
polo outlet
michael kors outlet
cleveland cavaliers jersey
moncler jackets
uggs outlet
polo ralph lauren
coach handbags on sale
ray ban sunglasses outlet
canada goose
polo ralph lauren outlet
longchamp pliage
canada goose uk
mac outlet
moncler outlet
jordan shoes
tory burch outlet online
swarovski outlet
ugg outlet
fitflops
fitflops sale clearance
adidas store
michael kors outlet online
nike outlet store
canada goose outlet store
ferragamo shoes
coach outlet store
ugg outlet
lakers jerseys
canada goose uk
ray ban sunglasses
nike shoes for women
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses
uggs on sale
michael kors uk
canada goose coats
mlb jerseys
canada goose jackets
michael kors handbags
longchamp outlet
canada goose outlet online
coach outlet
thomas sabo
cheap oakley sunglasses
ugg outlet
fitflops uk
air max uk
ray ban sunglasses
polo ralph lauren shirts
mulberry bags
christian louboutin outlet
ugg outlet
lacoste polo
ray bans
uggs outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
tory burch outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
nfl jersey wholesale
true religion outlet
fitflops shoes
canada goose coats
polo outlet online store
canada goose uk
fitflops sale clearance
ray-ban sunglasses
canada goose uk
ugg boots outlet
michael kors bags
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses wholesale
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet store
cheap soccer jerseys
coach outlet online
canada goose outlet
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
mulberry sale
true religion jeans
michael kors outlet online
nike trainers
pandora outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet online
nike blazer pas cher
true religion jeans sale
ugg outlet stores
coach canada
louboutin shoes
canada goose jackets
snapbacks wholesale
cheap jerseys
michael kors outlet online
supra shoes
ralph lauren outlet
coach outlet online
canada goose outlet
uggs outlet
coach outlet online
true religion outlet
longchamp pas cher
coach outlet
polo outlet online
longchamp solde
uggs outlet
louboutin shoes
mulberry outlet
ugg boots
ralph lauren
ray ban sunglasses
true religion jeans
coach outlet online
christian louboutin
nhl jerseys
cheap nfl jerseys
ugg outlet online
michael kors uk
nfl jerseys wholesale
christian louboutin shoes
canada goose jackets men
coach outlet
ugg outlet store
prada outlet
michael kors outlet online
canada goose jackets
coach outlet
longchamp handbags
ugg outlet
canada goose outlet store
nba jerseys
ralph lauren polo shirts
kobe bryant shoes
canada goose outlet store
canada goose outlet
pandora jewelry
ugg outlet
cheap jerseys wholesale
ferragamo shoes
coach outlet store online
ugg cyber monday
cheap ray ban sunglasses
tory burch outlet online store
canada goose outlet store
uggs outlet
canada goose jackets
air max trainers
salomon outlet
ralph lauren polo
canada goose jackets
canada goose coats
coach outlet store online
coach outlet store
canada goose outlet
longchamp outlet
canada goose jackets
canada goose jackets
ray-ban sunglasses
ugg outlet
coach outlet online
coach handbags
ferragamo shoes sale
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
canada goose outlet online
polo ralph lauren
yeezy boost
longchamp solde
michael kors outlet clearance
kate spade outlet
michael kors wallets for women
prada sunglasses for women
canada goose jackets
michael kors
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
cheap jordans free shipping
true religion jeans
michael kors outlet clearance
ferragamo outlet
canada goose outlet store
ray ban sunglasses outlet
canada goose parka
michael kors outlet online
canada goose outlet
ugg boots
kevin durant shoes
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
cheap ugg boots
ecco outlet
michael kors outlet
true religion outlet
mulberry handbags
canada goose outlet
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
uggs outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
polo ralph lauren shirts
ugg boots
michael kors outlet online
coach factory outlet
canada goose outlet store
coach canada
true religion jeans
coach factory outlet
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
ugg boots outlet
swarovski uk
oakley sunglasses
moncler outlet online
coach handbags outlet
ray ban sunglasses
ralph lauren factory store
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
yeezy boost
mulberry bags
cheap ray ban sunglasses
canada goose uk
true religion jeans
fitflops uk
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
foamposite shoes
michael kors outlet online
soccer shoes
football shirts
reebok outlet store
ralph lauren
michael kors outlet clearance
swarovski outlet
uggs outlet
ralph lauren uk
michael kors outlet clearance
nike air max 90
uggs outlet
ugg boots
hermes outlet
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
ray ban sunglasses
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
cheap jordans
hermes belt
canada goose uk
polo ralph lauren
canada goose outlet store
uggs outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
canada goose outlet store
oakley sunglasses wholesale
cheap jordans for sale
jordan shoes
canada goose jackets
michael kors outlet
ugg outlet
true religion jeans
air jordan 4
coach outlet store online
oakley sunglasses sale
canada goose jackets
nba jerseys wholesale
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
nhl jerseys for sale
ugg outlet
mulberry handbags
cheap oakley sunglasses
ugg boots on sale
ugg outlet
polo shirts
uggs on sale
ralph lauren polo
coach outlet
coach outlet store online
michael kors
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
canada goose outlet
pandora charms
michael kors outlet
michael kors handbags
canada goose outlet
christian louboutin shoes
fitflops sale
ugg boots clearance
michael kors outlet clearance
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
burberry outlet store
puma outlet
ferragamo outlet
polo ralph lauren
christian louboutin shoes
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
adidas outlet store
uggs outlet
ugg boots
canada goose outlet
canada goose coats
snapbacks wholesale
avatar #91
Andada1 2017. szeptember 26. 272 hozzászólás 1373.
san diego chargers jerseys
houston texans jerseys
rolex replica
oakley sunglasses wholesale
dolce and gabbana
michael kors handbags
rolex replica
boston celtics jersey
coach outlet online
jordan shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet
new york knicks jersey
coach outlet
replica rolex
adidas yeezy
new orleans saints jerseys
coach factory outlet
nike outlet
michael kors outlet online
coach outlet online
nike factory outlet
nike outlet
nike shoes outlet
fitflops sale
seahawks jersey
christian louboutin shoes
air jordan 8
nike air jordan
nike huarache
ralph lauren shirts
bengals jersey
colts jerseys
cheap oakley sunglasses
texans jerseys
true religion outlet
coach outlet
kate spade sale
true religion outlet store
michael kors handbags
coach outlet online
michael kors outlet online
michael kors bags
coach outlet online
polo ralph lauren
chicago bulls
michael kors
cheap nike shoes
coach handbags
ralph lauren outlet
coach outlet
omega watches sale
replica watches
michael kors uk
coach outlet store
cowboys jerseys
coach outlet
jimmy choo shoes
ralph lauren outlet
nike tn
polo outlet
ray ban sunglasses
converse trainers
cheap ray ban sunglasses
ferragamo shoes
cheap jordan shoes
nike shoes
ralph lauren polo
coach outlet store online
nike trainers
nike shoes
oklahoma city thunder
new york knicks
browns jerseys
michael kors outlet clearance
cheap ray ban sunglasses
kansas city chiefs jerseys
michael kors handbags
nike factory store
coach outlet
nike blazer low
ralph lauren outlet
dolce and gabbana shoes
ralph lauren uk
nike shoes
jimmy choo outlet
cheap ray ban sunglasses
oakland raiders jerseys
nike factory outlet
nike roshe
mont blanc outlet
ray ban sunglasses
michael kors handbags
steelers jerseys
yeezy shoes
christian louboutin shoes
detroit lions jerseys
packers jerseys
cheap jordan shoes
kate spade handbags
true religion outlet store
indianapolis colts jerseys
true religion outlet
true religion jeans
jordan 4
ralph lauren polo
nfl jerseys
christian louboutin outlet
kate spade outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
christian louboutin outlet
mlb jerseys
air jordan uk
true religion jeans
hugo boss outlet
jordan 4
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
san antonio spurs jerseys
christian louboutin outlet
mbt shoes
fitflops sale clearance
salvatore ferragamo shoes
mont blanc outlet
michael kors outlet
air huarache
cincinnati bengals jerseys
cheap oakley sunglasses
nike outlet store
coach outlet online
air jordan
washington redskins jerseys
ralph lauren outlet
michael kors handbags outlet
ray ban sunglasses outlet
longchamp handbags
ray ban sunglasses
replica rolex
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
minnesota vikings jerseys
jerseys wholesale
broncos jerseys
rolex replica watches
nike shoes
jets jersey
giants jersey
nike blazer pas cher
coach outlet
tn pas cher
ralph lauren uk
nike huarache
clippers jersey
dallas cowboys jerseys
hugo boss suits
oakley sunglasses
polo ralph lauren
prada shoes outlet
snapbacks
nike blazer
coach outlet
prada shoes
nike store
san antonio spurs
kate spade sale
jordan shoes
fitflops sale clearance
gucci outlet
carolina panthers jersey
new york giants jerseys
jacksonville jaguars jersey
49ers jersey
nike air huarache
michael kors handbags
ray ban sunglasses
cheap ray bans
cheap oakley sunglasses
jordan shoes
mlb jerseys wholesale
fitflops sale
christian louboutin sale
hugo boss sale
kate spade outlet
coach handbags
true religion outlet
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
ralph lauren outlet
christian louboutin sale
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
nike outlet
michael kors outlet clearance
ecco shoes
rolex replica watches
polo ralph lauren
cleveland cavaliers
nike roshe one
coach handbags
cheap oakley sunglasses
louboutin shoes
michael kors uk
titans jersey
coach outlet store online
cheap ray ban sunglasses
nike factory store
nba jerseys
nike roshe run
michael kors uk
gucci borse
vikings jerseys
cheap oakley sunglasses
cheap nhl jerseys
michael kors uk
golden state warriors
gucci outlet
coach outlet
ferragamo outlet
chargers jerseys
moncler outlet store
cheap ray ban sunglasses
skechers shoes
cleveland browns jerseys
redskins jerseys
polo ralph lauren
oakley sunglasses
dolphins jerseys
miami dolphins jerseys
los angeles lakers jerseys
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
eagles jerseys
nike tn pas cher
moncler jackets
polo ralph lauren
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
fitflops sale
mont blanc pens
polo ralph lauren
saints jerseys
coach factory outlet
skechers factory outlet
louboutin shoes
raiders jerseys
polo ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
nike outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet
ralph lauren uk
cheap snapbacks
jordan 8
nike trainers
rolex watches
atlanta falcons jerseys
true religion outlet store
moncler outlet
longchamp sale
ecco outlet
converse all-stars
fitflop shoes
jaguars jersey
carolina jerseys
true religion jeans
oakley sunglasses wholesale
coach outlet store online
prada outlet
ecco shoes online
tennessee titans jersey
nfl jerseys wholesale
coach factory outlet
clippers jersey for sale
chiefs jersey
kate spade outlet
buffalo bills jerseys
nhl jerseys wholesale
cheap jerseys for sale
nike outlet store
lions jerseys
cheap jerseys
oakley sunglasses
nike outlet store
michael kors bags
arizona cardinals jerseys
oakley sunglasses wholesale
cleveland cavaliers jerseys
cheap ray bans
nike outlet
michael kors outlet store
nike air huarache
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
mont blanc pens
nike outlet
miami heat
air jordan 4
coach factory outlet
patriots jerseys
kate spade handbags
polo ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
nike free 5.0
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
chicago bears jerseys
golden state warriors jerseys
true religion jeans
snapbacks wholesale
michael kors handbags outlet
air jordan
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
nike factory store
nike free run
oklahoma city thunder jerseys
mont blanc pens outlet
dolce and gabbana outlet
cheap nba jerseys
polo ralph lauren
michael kors handbags
michael kors outlet
cheap ray bans
nhl jerseys
polo ralph lauren outlet
coach outlet
cheap nike shoes
converse shoes
christian louboutin outlet
cardinals jersey
coach outlet
nike sale
bears jerseys
omega outlet
air jordan shoes
fitflop shoes
yeezy boost 350
replica watches
new england patriots jerseys
oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
miami heat jersey
coach bags
coach outlet online
nike free
cheap ray bans
longchamp outlet
boston celtics
air jordan
ralph lauren shirts
nike outlet
michael kors outlet
coach outlet
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
michael kors bags
coach outlet online
cheap ray ban sunglasses
air jordan shoes
air huarache
fitflops
omega watches
green bay packers jerseys
los angeles lakers
air jordan
air jordan shoes
cheap mlb jerseys
coach outlet online
coach outlet
michael kors outlet
fitflops sale clearance
nike shoes
baltimore ravens jerseys
ralph lauren outlet
nba jerseys wholesale
cheap jordans
nike shoes
falcons jersey
montblanc pens
ralph lauren outlet
coach purses
michael kors outlet
true religion outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap jordans
cheap nfl jerseys
mbt shoes clearance outlet
gucci sito ufficiale
jordan shoes
air jordan 4
ravens jerseys
michael kors handbags
michael kors handbags sale
kate spade handbags
nike outlet
new york jets jerseys
chicago bulls jersey
michael kors outlet
mbt shoes outlet
san francisco 49ers jerseys
polo ralph lauren
gucci handbags
denver broncos jerseys
true religion outlet
cheap oakley sunglasses
kate spade sale
michael kors handbags
seattle seahawks jerseys
gucci shoes
ray ban sunglasses
coach outlet online
coach outlet store online
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
bills jerseys
skechers outlet
michael kors handbags
nike shoes outlet
philadelphia eagles jerseys
pittsburgh steelers jersey
ralph lauren shirts
louboutin shoes
ray ban sunglasses
coach outlet online
ralph lauren uk
coach outlet online
avatar #90
wengdongdong 2017. szeptember 12. 1604 hozzászólás 206.
20170912 leilei3915
ray ban sunglasses
hermes belts outlet
longchamp outlet store
ray ban sunglasses
moncler outlet
polo ralph lauren
coach factory outlet
pandora jewelry
adidas yeezy boost
michael kors outlet
pandora jewelry
fred perry clothing
mulberry handbags
canada goose outlet
mcm backpack
cheap jerseys
prada outlet stores
ugg outlet
michael kors outlet
pandora jewelry
adidas yeezy shoes
michael kors outlet online
kate spade sale
oakley sunglasses
michael kors outlet store
polo outlet
michael kors outlet store
mlb jerseys
coach outlet online
polo ralph lauren
ralph lauren outlet
canada goose outlet
adidas nmd r1
polo outlet
michael kors outlet
ralph lauren uk
cheap mlb jerseys
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors outlet online
pandora outlet
cheap uggs
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
kate spade outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren
cheap mlb jerseys
ugg boots
adidas superstar shoes
fitflops sandals
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
cheap oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
longchamp
nike outlet
ray bans sunglasses outlet
coach outlet canada
pandora bracelet
nike shoes for men
mbt outlet
fitflops sale clearance
kate spade bags
valentino shoes
snapbacks wholesale
valentino shoes
air jordan retro
nike shoes for women
lunette ray ban
michael kors outlet online store
michael kors outlet clearance
moncler jackets
longchamp outlet online
ugg outlet
ugg boots
christian louboutin sale
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet
nike shoes
cheap snapbacks
coach factory outlet
ugg outlet online
polo ralph lauren outlet
true religion jeans sale
michael kors outlet
polo ralph lauren shirts
cheap oakley sunglasses
kate spade outlet store
coach outlet online
ray ban
puma outlet
air jordan shoes
polo outlet
mulberry bags
canada goose outlet
cheap ugg boots
michael kors outlet online
coach outlet online
coach factory outlet
coach outlet
hermes outlet
polo outlet
cheap nfl jerseys
cheap ray ban sunglasses
tory burch handbags
pandora jewelry
adidas yeezy
ralph lauren uk
adidas ultra boost
ray ban sunglasses for men
nhl jerseys
michael kors outlet online
adidas yeezy
ralph lauren outlet
polo outlet
pandora charms
ralph lauren outlet
michael kors outlet
cheap jordans for sale
air jordan shoes
canada goose jackets
nike shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
air jordan 4 retro
coach outlet
giuseppe zanotti sneakers
ugg boots
prada outlet
coach outlet
cheap jordans for sale
ugg outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
coach outlet online
fred perry
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet store
ugg outlet
nike shoes outlet
mlb jerseys wholesale
coach outlet
christian louboutin uk
tory burch shoes
polo ralph lauren
kate spade outlet online
yeezy boost 350
mulberry bags
hermes birkin
fred perry clothing
christian louboutin
polo ralph lauren
oakley sunglasses
valentino outlet store
polo outlet
moncler jackets
oakley sunglasses outlet
polo ralph lauren factory store
christian louboutin shoes
canada goose outlet online
longchamp handbags
mulberry handbags
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
christian louboutin
ralph lauren
polo ralph lauren
canada goose outlet store
lacoste clothing
coach factory outlet
coach outlet online
polo ralph lauren
nba jersey
ugg boots
moncler jackets
michael kors outlet clearance
ugg outlet
coach outlet online
coach outlet
fred perry outlet
polo outlet
cheap ugg boots
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
adidas shoes for men
pandora charms
ralph lauren polo
pandora outlet
coach outlet online
coach outlet store online
canada goose
prada outlet online
coach outlet store online
fitflop sandals
michael kors outlet
michael kors handbags
michael kors handbags
pandora charms
canada goose outlet store
jordan shoes
polo ralph lauren
prada outlet store
yeezy boost
christian louboutin sale
michael kors outlet online
ed hardy outlet
ralph lauren polo
ugg outlet
ugg outlet
polo ralph lauren
moncler outlet online
nike shoes
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online
michael kors outlet online
polo outlet
pandora rings
michael kors outlet
coach outlet
moncler sale
mont blanc pens
michael kors outlet clearance
ralph lauren shirts
christian louboutin outlet
pandora charms
ugg outlet
ray ban sunglasses
pandora rings
ralph lauren outlet
true religion outlet
michael kors outlet store
coach outlet
michael kors outlet
lacoste shirts
ugg outlet
kate spade bags
cheap nhl jerseys
cheap jordans
michael kors outlet
moncler jackets
christian louboutin outlet
kate spade sale
polo outlet
ugg boots
polo outlet
mulberry uk
michael kors outlet clearance
nike shoes
coach outlet
fitflops shoes
ugg outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
nike outlet
fitflops sale clearance
ugg outlet
oakley sunglasses
christian louboutin outlet
michael kors handbags clearance
canada goose jackets
ralph lauren uk
kate spade handbags
canada goose jackets
tory burch outlet
coach factory outlet
canada goose outlet
cheap oakley sunglasses
ugg boots
cheap ugg boots
cheap uggs
canada goose outlet
canada goose jackets
pandora jewelry
fitflop sandals
coach outlet
coach factory outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach outlet
pandora outlet store
polo outlet stores
canada goose outlet
christian louboutin shoes
ugg boots
pandora jewelry
ugg outlet
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
ugg boots
ralph lauren uk
coach factory outlet
coach outlet
yeezy boost 350
polo outlet
longchamp outlet
mbt outlet
nike outlet store
coach outlet online
coach factory outlet
oakley sunglasses for men
valentino outlet
fitflops outlet
cheap ray bans
ugg outlet
air jordan shoes
fred perry polo
oakley sunglasses
nike outlet
ralph lauren
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
michael kors outlet online
lebron shoes
nike shoes for men
ralph lauren polo shirts
nike outlet store
prada outlet
adidas shoes
ralph lauren uk
polo ralph lauren
ugg outlet
tory burch outlet stores
lacoste outlet
ralph lauren uk
canada goose
michael kors outlet clearance
coach outlet clearance
ugg outlet
michael kors outlet
ralph lauren
adidas outlet
pandora outlet
ed hardy clothing
canada goose
ugg outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet online
ugg boots
nike factory outlet
ralph lauren shirts
canada goose outlet store
nike outlet
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
cheap nba jersey
asics outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
oakley sunglasses wholesale
canada goose outlet
adidas superstar
true religion outlet store
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
cheap jordans
adidas outlet
cheap ugg boots
ray ban sunglasses wholesale
canada goose jackets
longchamp bags
ugg boots
ralph lauren uk
ugg outlet
mont blanc outlet
ralph lauren uk
ugg boots
kate spade outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
mcm bag
pandora jewelry
ralph lauren uk
michael kors outlet
michael kors outlet online
fitflops sale clearance
coach factory outlet
cheap jordan shoes
coach factory outlet
mlb jerseys
pandora outlet
christian louboutin shoes
polo ralph lauren
longchamp handbags
adidas shoes for women
pandora bracelet
oakley sunglasses wholesale
fred perry polo
canada goose outlet
true religion jeans
polo ralph lauren
michael kors outlet
polo ralph lauren
longchamp outlet
coach factory outlet
mbt shoes
mbt shoes outlet
nike outlet store
pandora charms
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
cheap uggs
longchamp outlet
yeezy shoes
canada goose outlet
nike shoes
polo ralph lauren outlet
mont blanc outlet
valentino outlet
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags
fitflops sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
giuseppe zanotti shoes
mont blanc
fitflops clearance
kate spade outlet
hermes outlet
ralph lauren outlet
adidas outlet store
tory burch outlet
true religion outlet
lacoste shoes
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap ugg boots
polo shirts
fred perry polo shirts
christian louboutin
kate spade outlet store
oakley sunglasses
pandora jewelry outlet
valentino outlet store
polo outlet
polo shirts
christian louboutin sale
polo ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
true religion outlet store
canada goose jackets
moncler outlet
oakley sunglasses wholesale
prada outlet store
ray ban sunglasses
canada goose jackets
cheap ray bans sunglasses
giuseppe zanotti outlet
polo shirts
polo ralph lauren
true religion outlet
cheap jerseys wholesale
michael kors outlet
coach outlet online
nike outlet store
cheap oakley sunglasses
mont blanc outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
pandora rings
polo ralph lauren
michael kors outlet stores
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
polo ralph lauren sale
tory burch outlet
tory burch outlet online
coach outlet online
nike shoes
true religion outlet online
polo ralph lauren
adidas outlet online
pandora outlet online
polo shirts men
michael kors outlet online
canada goose outlet store
coach factory outlet
nike air jordan 4
michael kors outlet
ugg outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
polo ralph lauren pas cher
canada goose jackets
fred perry polo
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
michael kors outlet
adidas yeezy shoes
ray ban sunglasses
ralph lauren
coach outlet store online
fred perry polo shirts
cheap ugg boots
mulberry outlet
canada goose outlet
michael kors outlet online
kate spade purses
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
true religion jeans
true religion outlet
mont blanc pens
canada goose outlet
mbt shoes clearance outlet
kate spade handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
pandora outlet
coach outlet online coach factory outlet
coach outlet online
ralph lauren
nike shoes
ugg outlet
oakley sunglasses wholesale
nike shoes on sale
puma shoes
ralph lauren shirts
polo outlet
michael kors
adidas outlet online
ralph lauren polo
canada goose jackets sale
asics running shoes
yeezy boost
ralph lauren polo
coach outlet
canada goose jackets
coach outlet online
christian louboutin shoes
michael kors handbags sale
polo outlet
canada goose outlet
pandora jewelry sale
adidas yeezy shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
nfl jerseys
tory burch handbags
canada goose jackets
fitflops sale clearance
coach outlet store online
kate spade handbags
ugg outlet
coach canada
kate spade outlet
uggs outlet
ugg outlet
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
ray ban sunglasses on sale
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet
pandora outlet
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
polo ralph lauren
michael kors outlet
air jordan 4
nike trainers
pandora outlet
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
mont blanc pens for sale
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
jordan retro shoes
canada goose
nike shoes outlet
fitflop sale
fitflops sale
cheap oakley sunglasses
cheap ray ban sunglasses
cheap jordans
polo ralph lauren outlet online
ed hardy
polo outlet
michael kors outlet clearance
cheap mlb jerseys
pandora jewelry
ugg outlet
michael kors outlet online
uggs outlet
michael kors outlet store
michael kors outlet online
christian louboutin shoes
ray ban sunglasses
ugg boots
ugg boots
michael kors outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren
canada goose outlet
mcm outlet
coach outlet store online
oakley sunglasses
ugg outlet
ralph lauren
christian louboutin outlet
nike outlet
canada goose jackets
coach outlet
ugg outlet
pandora bracelet
ray ban sunglasses
ray ban pas cher
canada goose
mont blanc outlet
adidas nmd
mont blanc pens
tory burch sandals
jordan retro
oakley sunglasses
oakley sunglasses
nike outlet store
ugg outlet
pandora jewelry
coach outlet
coach outlet online
vintage nhl jerseys
cheap authentic nba jerseys
coach factory outlet
mont blanc
polo ralph lauren
mbt shoes
polo ralph lauren
adidas yeezy boost
adidas outlet store
coach outlet store online
coach outlet online
ugg outlet
avatar #89
dipp 2011. október 7. 1 hozzászólás 20739.
ha én az egérgyorsítást kikapcsolom és a mouse fixet felrakom akkor nem úgy tudok tunkolni se + sokkal hamarabb elmozog a célkereszt ha lövöm mondjuk a fejet - cs 1.6 - valakinek még ilyen tapasztalatok esetleg? Vagy csak velem van a baj?
avatar #88
Panci 2011. szeptember 9. 50 hozzászólás 4193.
Válasz Szykla #87. hozzászólására
Üdv mindenkinek!
Volna egy problémám, remélem tud majd valaki segíteni...
Megcsináltam mindent, ami a cikkben le van írva, de valami mégse stimmel. Letöltöttem egy Win7 64 bites mouse fixet, a windowsos egér mozgási sebesség 6-oson, és persze a "rámutatás pontosságának javítása" kivéve... De még ennek ellenére is pl: CSS-ban kb 5 cm az egérmozgás míg fordulok 180 fokot, ez oké. De kb 10 cm ha gyorsan rántom az egeret, és ez már nem frankó... Na ez mitől van? Vagyis mit csináltam rosszul? Mert ha jól tudom, akkor 5 cm-nek kellene lennie rántásnál is. A játékot a három paranccsal indítom természetesen. 1600x900-es felbontással játszom a játékban, és 3200 DPI-s egérérzékenységgel (Asus GX800 ROG, 1000 Hz-en), in-game érzékenység: 3,5 .

+ Letöltöttem egy mouse metert, mint ami a cikk elején is van. Normál egérhasználat mellett az értékek jók, de egy rántásnál már előfordul hogy zöld, ritkább esetben piros sáv is van az értékek között... Ez normális?

Válaszotokat előre is köszönöm ;)
gyenge minőségű az egeredbe a senzor..
avatar #87
Szykla 2011. február 17. 2 hozzászólás 16916.
Üdv mindenkinek!
Volna egy problémám, remélem tud majd valaki segíteni...
Megcsináltam mindent, ami a cikkben le van írva, de valami mégse stimmel. Letöltöttem egy Win7 64 bites mouse fixet, a windowsos egér mozgási sebesség 6-oson, és persze a "rámutatás pontosságának javítása" kivéve... De még ennek ellenére is pl: CSS-ban kb 5 cm az egérmozgás míg fordulok 180 fokot, ez oké. De kb 10 cm ha gyorsan rántom az egeret, és ez már nem frankó... Na ez mitől van? Vagyis mit csináltam rosszul? Mert ha jól tudom, akkor 5 cm-nek kellene lennie rántásnál is. A játékot a három paranccsal indítom természetesen. 1600x900-es felbontással játszom a játékban, és 3200 DPI-s egérérzékenységgel (Asus GX800 ROG, 1000 Hz-en), in-game érzékenység: 3,5 .

+ Letöltöttem egy mouse metert, mint ami a cikk elején is van. Normál egérhasználat mellett az értékek jók, de egy rántásnál már előfordul hogy zöld, ritkább esetben piros sáv is van az értékek között... Ez normális?

Válaszotokat előre is köszönöm ;)
avatar #86
edgR 2011. február 17. 624 hozzászólás 614.
Válasz raymi #85. hozzászólására
Hali, mostanában untam meg, hogy baromira akad a csém, laggolok állandó jelleggel a net miatt is, néha még az fps em is lemegy... most olvastam ezt a cikket, sokszor érzékeltem negatív és pozivív egérgyorsulást is, és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni olyanoktól, akik szintén elolvasták és helyesen értelmezték a cikket, hogy mi tévő legyek, ha az alap 6os windows egér-beállítás annyira gyors, hogy 0.01 es sensitivity in-game is baromi gyors. MX518 am van, amit a cikk jó tanácsai alapján 1800 dpi n használok 500 herzen! Kérem aki tud, segítsen, adjon tippet!
jatssz kisebb dpi-n. fuss neki meg1x, vagy olvasd el a 2. reszt is, de valamit nagyon szarul csinalsz, ha panaszkodsz a gyors egerre, es 1800dpi-n jatszol :D
avatar #85
raymi 2011. február 9. 583 hozzászólás 675.
Hali, mostanában untam meg, hogy baromira akad a csém, laggolok állandó jelleggel a net miatt is, néha még az fps em is lemegy... most olvastam ezt a cikket, sokszor érzékeltem negatív és pozivív egérgyorsulást is, és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni olyanoktól, akik szintén elolvasták és helyesen értelmezték a cikket, hogy mi tévő legyek, ha az alap 6os windows egér-beállítás annyira gyors, hogy 0.01 es sensitivity in-game is baromi gyors. MX518 am van, amit a cikk jó tanácsai alapján 1800 dpi n használok 500 herzen! Kérem aki tud, segítsen, adjon tippet!
Apád! ritikűűűl??? Low vagy nem szamár!
avatar #84
Liqwid 2010. június 28. 4 hozzászólás 13061.
Hi!
Megcsináltam ezeket a cuccokat amit leírtál.
De css közben ha rántok egyet teljesen rosszul mozog a célkereszt.
Nem állandó sebességgel, hanem gyorsul-lassul. Ha nagyobbat rántok az célkereszt egyszerűen megáll.
Valami tipp?
(Trust GXT 14)
avatar #83
Dency 2010. június 19. 40 hozzászólás 4712.
Válasz FRG-Fury #82. hozzászólására
Annyira nem értek ezekhez de XP SP3-on nekem tökéletesen működik:
Itt van.
Setup.exe > Kijelölöd az egeret > Filter on Device [Bepipálod] > Beállítod a kívánt hertzet > Install Service > Restart > Close
Talán segítettem.
Csá. Nekem sokat segítettél ezzel a progival. A4 tech X7-esem van aminek alapból tudnia kéne az 500hz-et.
MouseMovementRecorder szerint tudja is. De kipróbáltam ezt a programot és teljesen más mozgást véltem felfedezni ami jobb mint a program nélkül. Mi lehet ennek az oka?
avatar #82
FRG-Fury 2010. június 9. 1195 hozzászólás 292.
Válasz -Neyloc- #76. hozzászólására
köszi.]: Azt is kérdi, hogy lehet beállítani, hogy 500Hz-es legyen az egere? (Azért közvetítek mert őt bannolták CSHU-rol.) MX518-as egere van.
Annyira nem értek ezekhez de XP SP3-on nekem tökéletesen működik:
Itt van.
Setup.exe > Kijelölöd az egeret > Filter on Device [Bepipálod] > Beállítod a kívánt hertzet > Install Service > Restart > Close
Talán segítettem.
Sokan élnek kik meghalhatnának, s sokan meghaltak, kik még élhetnének...
avatar #81
HYPER. 2010. június 8. 54 hozzászólás 4069.
+
avatar #80
Dency 2010. június 8. 40 hozzászólás 4712.
Kb mikorra érkezik a Haladó optimalizálás rész? Talán Június közepe fele?
avatar #79
-Neyloc- 2010. június 6. 831 hozzászólás 447.
Válasz -ess- #78. hozzászólására
jo hát kb én is ezt akarom tudni kösz hogy megkérdezted mégegyszer :D
=D
avatar #78
-ess- 2010. június 6. 747 hozzászólás 511.
Válasz -Neyloc- #76. hozzászólására
köszi.]: Azt is kérdi, hogy lehet beállítani, hogy 500Hz-es legyen az egere? (Azért közvetítek mert őt bannolták CSHU-rol.) MX518-as egere van.
jo hát kb én is ezt akarom tudni kösz hogy megkérdezted mégegyszer :D
avatar #77
edgR 2010. június 6. 624 hozzászólás 614.
Válasz -Neyloc- #76. hozzászólására
köszi.]: Azt is kérdi, hogy lehet beállítani, hogy 500Hz-es legyen az egere? (Azért közvetítek mert őt bannolták CSHU-rol.) MX518-as egere van.
a kovetkezo forditasban (a cikk 2. reszeben) errol is szo lesz, reszletesen. nehany het mulva.
avatar #76
-Neyloc- 2010. június 6. 831 hozzászólás 447.
Válasz edgR #75. hozzászólására
1.5-os pont.
köszi.]: Azt is kérdi, hogy lehet beállítani, hogy 500Hz-es legyen az egere? (Azért közvetítek mert őt bannolták CSHU-rol.) MX518-as egere van.
avatar #75
edgR 2010. június 6. 624 hozzászólás 614.
Válasz -Neyloc- #74. hozzászólására
hi. Egy barátomnak ki van véve az "egérgyórsítás" szal mousefix be van téve, így ugye bár ha "ránt" az egérrel nem gyorsul fel a kurzora. Ez így oké... de miért van az, hogy "rántásnál" a kurzora nem gyorsul, hanem LASSUL? Szal 10cm-t huz az egerén, akkor 180fokot fordul CS-be, ha 10cm-t "ránt" akkor meg csak 60fokot fordul CS-be. ötlet?


1.5-os pont.
avatar #74
-Neyloc- 2010. június 6. 831 hozzászólás 447.
Válasz -DSt- #68. hozzászólására
+1 (CRT > LCD) 120HZ/100HZ >>> 75 HZ.

Bar a vakulasos tma beallitas kerdese, de ha alapbol nezzuk, akkor valoban kicsit jobban vakul az ember lcdn, de mint mondtam beallithato az is. Foleg a jobb LCDK es videokartyak eseteben.. (igaz, ebben nem en vagyok a szakember.)

Kulonben vannak mar 120hz tft-k azok legalabb olyan folyamatosak, mint a CRT monitorok, sot azok valszeg jobbak, ugyhogy ha vki komolyba gondolkozik erdemes benevezni egy olyanra.
hi. Egy barátomnak ki van véve az "egérgyórsítás" szal mousefix be van téve, így ugye bár ha "ránt" az egérrel nem gyorsul fel a kurzora. Ez így oké... de miért van az, hogy "rántásnál" a kurzora nem gyorsul, hanem LASSUL? Szal 10cm-t huz az egerén, akkor 180fokot fordul CS-be, ha 10cm-t "ránt" akkor meg csak 60fokot fordul CS-be. ötlet?


avatar #73
-ess- 2010. június 5. 747 hozzászólás 511.
valaki nem tudna linkelni egy usb rate állítót ami megy win7 alatt is? megköszönném :)
avatar #72
Gregg3G 2010. június 4. 48 hozzászólás 4291.
m_yaw ; m_pitch-el lehet 1es sensi alá menni szerintem.nem?:D
avatar #71
G1psy 2010. június 4. 446 hozzászólás 885.
témához:

rengeteget változik a senzi 60-75-85-és 100 HZ-en... sőt akkor is nehezen de észrevehető a különbség van, ha az usb port 125-500-ill 1000Hz-re van állítva. szerintem is az optimális az 500hz usb
a noforce-k is sokat dobhatnak a teljesítményen hosszútávon csak ajálani tudom..
én mint a világot 2x körberántó játékos 180*-os fordulathoz, 2000DPI-n játszom, win senzi 1/11 mousefix, 2x -noforce, 100hz moncsi, 100hz csé, 100fps..
nekem az ideális beállítások
ha a monitor nem megy 100hz-en, és a csémet sem tudom beállítani 100hz-re akkor már meg sem találom a helyes senzit.. :S nemtom miért,, lehet csak valami idióta berögződés.. de ha mindent beállítok, akkor általában 2 d2 hosszú teljes hossznyi bhop után megtalálom a beállítást... (van amikor gyorsnak is tűnik)

pl Zónalanon: ha nem halásszák el a moncsim, akkor jól be tudom állítani a szenzit... ha meg igen akkor másik monitor kell.. az is megy 100hz-en, csak azt nem értem miért van, hogy gyorsabbnak érzem az egeret... és DPI értéket nem akarok csökkenteni, viszont már a win-ben is meg csében is a legalja az egérmozagás gyorsaságának.. de csében mégis gyorsnak érzem.. kérdés:
HOGYAN TUDOK csében 1-es szenzi alá menni?
Ha a gázbömböldében nem színyel a bigyó, akkor meg kell apcukkolni zsuppajszerrel, vagy szovácsolt márklárral, mert gyesporos a telázsi
avatar #70
G1psy 2010. június 4. 446 hozzászólás 885.
Válasz Rugo #69. hozzászólására
tapasztalatból irtam, nem hülyeségből. van LCD-m is meg CRT is.

LCD az 75 hz - reakcióidő: 8 ms

szóval nem egy nagy gamer LCD, de nem is mostanában vettem, hanem akkor amikor bejött és nem értettem hozzá.szép képet kaptam,több helyet az asztalon, kevesebb áram fogyasztást, a játékbeli teljesitményem romlásáért cserébe. kb olyan különbség van a 2 monitorom között, mint a görgős egér és az optikai egér között.

az új LCDk már biztos nagyon jók CS-hez 120hz-el meg 1 ms reakció idővel, csak meg is kell szarni rá a pénzt.
az optikai egerek is sőt még a lézeres egerek is görgősek...
amire te gondolsz, az golyós...
nem mind1 a 2 dolog...
nem baszogatás, csak hogy a jövőben ne legyen belőle problémád:)
Ha a gázbömböldében nem színyel a bigyó, akkor meg kell apcukkolni zsuppajszerrel, vagy szovácsolt márklárral, mert gyesporos a telázsi
avatar #69
Rugo 2010. június 2. 21 hozzászólás 6368.
Válasz -ess- #67. hozzászólására
"vakulásnál lcd-n tovább vagy vak mint crt-n"


FAIL
tapasztalatból irtam, nem hülyeségből. van LCD-m is meg CRT is.

LCD az 75 hz - reakcióidő: 8 ms

szóval nem egy nagy gamer LCD, de nem is mostanában vettem, hanem akkor amikor bejött és nem értettem hozzá.szép képet kaptam,több helyet az asztalon, kevesebb áram fogyasztást, a játékbeli teljesitményem romlásáért cserébe. kb olyan különbség van a 2 monitorom között, mint a görgős egér és az optikai egér között.

az új LCDk már biztos nagyon jók CS-hez 120hz-el meg 1 ms reakció idővel, csak meg is kell szarni rá a pénzt.
avatar #68
-DSt- 2010. június 1. 6632 hozzászólás 12.
Válasz Rugo #66. hozzászólására
érdemes dst-re hallgatni annak aki fejlődni szeretne. annyival egésziteném ki még, hogy

ha teheted: játsz crt-n 100-120hz-el, de 100 is bőven megteszi. egér sensi is sokat változik ha crt 100hz-ről váltasz lcd 75hz-re és nehéz lesz ugyanazt megtalálni. crt-vel valahogy jobban adja, könnyebben halnak, jobb tunkolásra is, azt is jobban beadja. akkor vakulásnál lcd-n tovább vagy vak mint crt-n.
+1 (CRT > LCD) 120HZ/100HZ >>> 75 HZ.

Bar a vakulasos tma beallitas kerdese, de ha alapbol nezzuk, akkor valoban kicsit jobban vakul az ember lcdn, de mint mondtam beallithato az is. Foleg a jobb LCDK es videokartyak eseteben.. (igaz, ebben nem en vagyok a szakember.)

Kulonben vannak mar 120hz tft-k azok legalabb olyan folyamatosak, mint a CRT monitorok, sot azok valszeg jobbak, ugyhogy ha vki komolyba gondolkozik erdemes benevezni egy olyanra.
NOMEN EST OMEN
avatar #67
-ess- 2010. június 1. 747 hozzászólás 511.
"vakulásnál lcd-n tovább vagy vak mint crt-n"


FAIL
avatar #66
Rugo 2010. június 1. 21 hozzászólás 6368.
érdemes dst-re hallgatni annak aki fejlődni szeretne. annyival egésziteném ki még, hogy

ha teheted: játsz crt-n 100-120hz-el, de 100 is bőven megteszi. egér sensi is sokat változik ha crt 100hz-ről váltasz lcd 75hz-re és nehéz lesz ugyanazt megtalálni. crt-vel valahogy jobban adja, könnyebben halnak, jobb tunkolásra is, azt is jobban beadja. akkor vakulásnál lcd-n tovább vagy vak mint crt-n.
avatar #65
duncee 2010. május 31. 109 hozzászólás 2688.
Válasz dopeboy #63. hozzászólására
dunce aim off
gondoltam, hogy lesz ilyen idiota kis kocsog aki valami faszsagot ir..
avatar #64
tomek. 2010. május 31. 2762 hozzászólás 83.
Válasz dopeboy #63. hozzászólására
dunce aim off
:DDDDDD
Credere Obbedire Combattere !
avatar #63
dopeboy 2010. május 31. 96 hozzászólás 2930.
dunce aim off
avatar #62
duncee 2010. május 30. 109 hozzászólás 2688.
Miert lehet az, hogy ha -noforcemparms paranccsal inditom a jatekot, lovesnel ossze-vissza ugral a celkereszt ?
avatar #61
-tuJu- 2010. május 30. 2842 hozzászólás 77.
+++cikk
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
avatar #60
Gregg3G 2010. május 30. 48 hozzászólás 4291.
Felraktam a CPL mousefixet kipróbáltam ezt a 180°-os fordulást,csak az volt a baj h ha nagyon gyorsan csináltam, akkor kevesebb utat tett meg ugyanazon az úton mint amikor lassan.Ez az egér hibája?(am A4tech x7)ÉS ez elég bosszantó mert amikor lőnek hátba akkor csak gyorsan kéne ráfordulni csak az a gáz h akkor már kb a levegőbe húzom az egeret, mert már nincs alatta semmi:(
És nem szeretném gyorsabbra venni a sensi-t, van valami megoldás?
avatar #59
CyraX_ 2010. május 29. 769 hozzászólás 491.
köszi, kurvajó, végre megoldottam a deathadder negatív gyorsulását :)
eddig is tudtam, hogy az 1800 DPI az feleslegesen sok, de nem hittem, hogy kapcsolatban van a problémámmal..

dst:

spd-t mié ne?

Feel the irony!
avatar #58
Gy3pi 2010. május 29. 426 hozzászólás 934.
nekem a winben 7-esen volt átraktam 6osra kicsit húztam még csében fel és tényleg simább..ty
respect
avatar #57
edgR 2010. május 29. 624 hozzászólás 614.
Válasz Dency #56. hozzászólására
"0.750-es in-game érzékenység"
Ilyen értéket hogy lehet beállítani? 1-alá nemtudom vinni konzolból se (cs 1.6 ban). Vagy csak source-ban lehet?
1.6ban sajnos nem lehet..
avatar #56
Dency 2010. május 29. 40 hozzászólás 4712.
"0.750-es in-game érzékenység"
Ilyen értéket hogy lehet beállítani? 1-alá nemtudom vinni konzolból se (cs 1.6 ban). Vagy csak source-ban lehet?
avatar #55
Egy kérdés:

-noforcemaccel -noforcemparms >>> e 2 parancs tartalmaza az egérgyorsitást??

Update: megtalaltam a választ sry :)
avatar #54
FR4NKEN 2010. május 28. 40 hozzászólás 4709.
Válasz edgR #53. hozzászólására
is. es sokkal kontrollaltabb lesz a jatekod. pont ez miatt. ha hozzaszoktal mar a gyorsitashoz, nehez atszokni, de megeri.
köszi a választ, kipróbáltam és nem nehéz megszokni, valószínű az miatt mivel koleszos vagyok és egy hét után ültem ehhez a géphez.
avatar #53
edgR 2010. május 28. 624 hozzászólás 614.
Válasz FR4NKEN #50. hozzászólására
ez a cpl musefix tképpen arra jó, hogy ha lassú egérmozdítással mondjuk 10cm-n fordulunk meg, akkor gyorssal is 10cm-en fogunk, nem pedig csak 5cm-en? rem érthetően fogalmaztam :D
is. es sokkal kontrollaltabb lesz a jatekod. pont ez miatt. ha hozzaszoktal mar a gyorsitashoz, nehez atszokni, de megeri.
avatar #52
edgR 2010. május 28. 624 hozzászólás 614.
Válasz spoozy #51. hozzászólására
linkel énis okos vagyok...na de mind1 köszi...
ha egy picit is erdekelne a dolog, es nem csak farmolnal, elolvastad volna a 28-as kommentet..
avatar #51
spoozy 2010. május 28. 147 hozzászólás 2175.
Válasz Moner #48. hozzászólására
http://www.satanion.dk/cs/launch-options.html

szerintem csak te nem tudod:D
linkel énis okos vagyok...na de mind1 köszi...
avatar #50
FR4NKEN 2010. május 28. 40 hozzászólás 4709.
ez a cpl musefix tképpen arra jó, hogy ha lassú egérmozdítással mondjuk 10cm-n fordulunk meg, akkor gyorssal is 10cm-en fogunk, nem pedig csak 5cm-en? rem érthetően fogalmaztam :D
avatar #49
b1ksz 2010. május 28. 1111 hozzászólás 317.
jó kis felvilágositás.
avatar #48
Moner 2010. május 28. 598 hozzászólás 650.
Válasz spoozy #45. hozzászólására
4. -noforcemaccel -noforcemparms parancsokat ird csak be.

Miért ne írnám be a -noforcemspd -t ?Indokold meg.Mivel szerintem senki sem tudja itt hogy ez a 3 noforce külön-külön mire szolgál,illetve mit változtatnak a játékba.Thx
http://www.satanion.dk/cs/launch-options.html

szerintem csak te nem tudod:D
Én egész éjjel űzöm az ipart te csak hozz egy italt ami reggelig kitart!!!
avatar #47
Pene 2010. május 27. 7054 hozzászólás 10.
azt a retkes. ez zsir lett!
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #46
hby 2010. május 27. 1221 hozzászólás 284.
newspic kicsit kiégetős :D
avatar #45
spoozy 2010. május 27. 147 hozzászólás 2175.
Válasz -DSt- #33. hozzászólására
Hello,

eloszoris: Koszonjuk a forditast.
masodszor: Nem olvastam el a cikket, ez most tul hosszu lett volna szamomra, de latom a forum kommentekbe megy az ertetlenkedes par dologgal kapcsolatban, ha jol sejtem ebben a cikkben is van nehany epic fail amirol a profibbak mas velemennyel vannak.

Szoval, ha valakit erdekel a velemenyem, akkor a tmahoz par tanacs:
1. Ne hasznalj mousefixet
2. Ne hasznalj egerdrivert
3. 500 HZ-en hasznald az egered
4. -noforcemaccel -noforcemparms parancsokat ird csak be.
5. Ha teheted 400 dpin jatsz (6/11 win, ha 800 dpi akkor 5/11, ha 1200 4/11, ha 1600 3/11, 400 dpi = 1 csuszka, ez a win/dpi valto)

Valamint olyan egerrel jatsz ami pont megfelelo a kezedhez, de sulyra konnyu, ez talan a legfontosabb.. (nagyobb kezhez: 3.0-t javasolnek, kisebbhez 1.1-et)

Vilag egyik -ha nem a legjobb- legjobb aim_map lovo jatekosakent, ebben a tmaban mindenkepp atlatom, hogy mitol lehet nagyobb %-ban gyorsabban es tokeletesebben loni, szoval erdemes ram hallgatni, de majd eldontitek.
4. -noforcemaccel -noforcemparms parancsokat ird csak be.

Miért ne írnám be a -noforcemspd -t ?Indokold meg.Mivel szerintem senki sem tudja itt hogy ez a 3 noforce külön-külön mire szolgál,illetve mit változtatnak a játékba.Thx
avatar #44
Siiiiix 2010. május 27. 624 hozzászólás 616.
Jó cikk, de én pl egérgyorsítás nélkül nem tudok játszani.. Így szoktam meg
avatar #43
Válasz pandicsek #39. hozzászólására
Moderálva...
Az korrekt :D