Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Minden, amit tudnod kell a Call of Duty World League-ről

Cikkek/Interjúk 2016. július 13. novex 0 hozzászólás 1014 olvasás Címkék: Call of Duty Blizzard 4v4 Activision

Az elmúlt évtizedben a Call of Duty, mint esport játék nagyot robbant a piacon. A játékban mindig is megvolt a 1v1 harc varázsa, a reflexek csatája. De ugyanígy a csapatjáték szépségeit, a taktikai varriációkat a különböző játékmódokra és persze az együttműködés flowját is megkaptuk a játéktól. Az Activision a korábbi részeknél is nagy figyelmet szentelt az esportra, azonban ez a Black Ops 3-ra érett meg igazán. 2015 közepén hivatalosan bejelentették a Call of Duty World League-t, mely 2016 közepére már a csúcsra pörgött. Az Activision folytatta a korábban elkezdett munkát, és folyamatosan bővítette az esport szisztémát, így jött létre több nagyszabású verseny, nagyobb nyereményalappal, mint ami a korábbi években volt. Azt is láthatjuk, hogy egyre több lehetőséget biztosít a kiadó a rajongók számára, hogy részt vegyenek a különböző eseményeken akár játékosként akár nézőként, függetlenül attól, hogy valaki újonc vagy veterán.

CoD World League kezdetek

Szerte a világon Call of Duty versenyek már régóta vannak, mindegy hogy az interneten, a nappaliban vagy egy szervezett LAN eseményen játszunk. Anno az Activision 2013-ban tartotta a legelső Call of Duty Championship-et, ahova meghívta a legjobb csapatokat szerte a világból, hogy versenybe szállhassanak az 1.000.000$ nyereményért. Ez a bajnokság adta meg az alapot 2013-ban, hogy a Call of Duty egy versenyképes konzolos esporttá lépjen elő. A 2015-ben debütált Call of Duty: Black Ops 3 vitte tovább a hagyományt. A játék többjátékos módjában rendezik idén a Call of Duty World League-et, mely a kompetitív CoD esport újabb szintje lehet.

Szezon struktúra

Az év folyamán a top csapatok napjai gyakorlással telnek, nap mint nap tökéletesítik a stratégiákat, hogy minél jobban tudjanak teljesíteni az éles meccseken. A Call of Duty World League 2016-os szezon két szezon szakaszból áll, melyet a nagydöntő Call of Duty Championship zár 2016 őszén. Jelenleg a második szakaszban vagyunk, mely 2016. április 19-én kezdődött.

Pro kontra Challenge divízió

World League jelenleg két divízióból épül fel.  Vannak a Profik, akik már tapasztaltak a játékban illetve az amatőrök, akik jelenleg tanulják a játékot.
A Pro divíziót három nagy régióra oszthatjuk, Észak-Amerika, Európa illetve Ázsia / Csendes-Óceáni térségre. A profi divízió esetében legfőképpen offline rendezvényekről beszélhetünk, ahol összetudják mérni az erejüket a csapatok.
Az új és amatőr játékosoknak jött létre a Challenge divízió. Ide bárki csatlakozhat, ha a Sony konzoljával játszik és rendelkezik a játékkal. Jelenleg különböző esport szervező oldalakon tudnak játszani a csapatok, köztük például az ESL-en illetve a Major League Gaming-en. A Challenge divízióba lévő csapatoknak versenytársakat kell keresni, akiket legyőzve bejuthatnak a Call of Duty Championship-re, amely a Call of Duty XP-n kerül megrendezésre. Természetesen az amatőröknek is megvan az esély a Pro divízióba lépéshez, különböző online kvalifikációkon keresztül.
Fontos megjegyezni, hogy játékosként 18 éves életkor betöltése után lehet nevezni bármelyik divízióban.

World League Points és a Call of Duty Championship

Az idei Call of Duty Championship 2016. Szeptember 2-4 között lesz Los Angelesben a Forum sportlétesítményben. A Pro divízióba tartozó csapatok az idei tornákon elért teljesítményük alapján kerülnek meghívásra. Azaz minden nyert meccsért pontot kapnak, így amelyik csapatok a legtöbb pontot szerezték, azok jutnak majd el a végső megmérettetésre a Championship-re. Challenge divízióba tartozó játékosoknak is van esélye, hogy World League Points-ot szerezzenek az év folyamán, így számukra is ott az esély a kijutásra.

Nyereményalap

A World League nyereményalapja több mint 3.000.000$ , ezt az összeget a Pro divízió résztvevői közt osztják szét.
  • 250.000$ szezon szakaszonként az Észak-Amerikai régióban
  • 200.000$ szezon szakaszonként az Európai régióban
  • 150.000$ szezon szakaszonként az Ausztrália, Új-Zélandi csapatoknak

Ehhez a bejegyzéshez még nincs hozzászólás.