Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Call of Duty 2

2007. november 10.

newspicA Call of Duty 2-nél egy részben saját fejlesztésű agyontuningolt Quake 3-as motort használtak. Az új grafikus motor rendkívül jól sikerült: megnövelt poligonszámú objektumok és karakterek, látványos füst- és robbanás-effektek, valósidejű fény-árnyék hatások tarkítják a játékot. A játék jól a gépünkhöz igazítható, gyengébb gépen is tökéletesen futtatható, mivel akár DirectX 7 mód-ban is játszhatunk, de erősebb gépeken természetesen a DirectX 9 mód nyújtja a legjobb grafikát.
A küldetések mindegyike változatos, akciódús, hangulatos, rendkívül jó munkát végeztek a pályakészítők a külső és belső helyszínek megalkotásánál egyaránt. A CoD 2 számtalan élethűséget és hangulatot fokozó effekttel és grafikai elemmel büszkélkedhet. Téli tájakon a hó szállingózik, a kabátok alja havas, az emberek egész teste mozog levegővételkor, hidegben látszik a lehelet, sérülések vannak a katonák arcán. Néhol döglött tehenek és lovak hevernek, melyeket legyek rajzanak körül a melegben, esős időben viszont nem.

A régi alapszabály most is érvényes, azaz mindig legyen tele a tárunk, amint lehetőségünk van töltsünk újra, mivel bármikor szembekerülhetünk az ellenséggel, akinek nem elég néhány golyó, ugyanis még a földön fekve is pisztolyt rántanak és lőnek ránk. Célunk a folyamatos haladás legyen, sokszor elég csak visszaszorítani az ellenséges katonákat. A harc hevében is ügyeljünk a gránátokra, ebben segít a gránátjelző, mely akkor jelenik meg, ha közelünkben robbanásveszély van. Ilyenkor meneküljünk minél messzebb a gránáttól. Távcsöves puskát használva a Shift-tel visszatarthatjuk lélegzetünket, így pontosabban lőhetünk. A feladatok elég változatosak előfordult, hogy a csatatéren keresztül húzódó telefonvezetéket kellet megjavítani, viszont a tankos küldetések száma kevés lett és azok sem túl izgalmasak. További hátrányként említhető a karakterek megjelenése, gyakran mögém tette a gép az új ellenségeket, ezért könnyen hátba támadtak.


Minimum követelmény:

  • 1, 4 GHz Prozessor (Celeron / Duron)
  • 512 MB RAM
  • ATI Radeon 9200 / GeForce 4


Optimális gépigény:

  • 2, 5 GHz Prozessor (Athlon XP / Pentium 4)
  • 1 GB RAM
  • ATi Radeon 9800XT / GeForce FX 5900